. Ma Emma napja van.
Csődeljárást kért maga ellen a palóc CBA
2016-09-20 19:43:03
Csődeljárást kért maga ellen a palóc CBA

Csődeljárást kért maga ellen a palóc CBA

Képen: A Simon Mihály téri Palóc Nagyker Kft üzlete Gyömrőn


Soós József sajtótitkár elmondta: a törvény értelmében a kft.-t ezzel ideiglenes fizetési haladék illeti meg.
    

A csődeljárás elrendeléséről öt munkanapon belül dönt a bíróság, és ha elrendeli azt, akkor vagyonfelügyelőt rendel ki.
    

A cég ellen egyébként több hitelező nyújtott be felszámolási kérelmet. A felszámolást még nem rendelte el a bíróság, mert az adós rendelkezésére álló észrevételezési határidő még nem járt le.
    

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megyei CBA-boltjai múlt csütörtökön már nem nyitottak ki, mert megkezdték a leltározást. 
    

A boltok kedden is zárva tartottak, a bejáratoknál az olvasható, hogy a nyitásról a későbbiekben értesítik a vásárlókat.
    

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz. 
    

A cég a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, üzleteiben pedig hetek óta súlyos az áruhiány. A vonatkozó, 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.
    

A CBA Kereskedelmi Kft. múlt héten intézkedett a Palóc Nagykereskedelmi Kft. franchise hálózatból történő kizárásáról. A CBA kötelezte a céget, hogy a hálózat által használt arculati elemeket, logókat a szerződésben foglaltaknak megfelelően távolítsa el.
    

Közölték azt is, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által üzemeltetett 80 egység a cég saját bérleménye vagy tulajdona, így azok további működésébe a CBA-nak nincs beleszólási joga, jövőbeni megvásárlásukra, üzemeltetésükre nincs módja.
    

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nógrád megyei szervezete a Palóc Nagykereskedelmi Kft-nél  kialakult helyzetre való tekintettel szerdán jogsegélyszolgálati fórumot tart székházában a kft. dolgozóinak a Magyar Szakszervezeti Szövetség jogsegélyszolgálatának vezetője, valamint a megyei munkaügyi központ osztályvezetőjének részvételével.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-09-20 19:49:37

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>