. Ma Timót napja van.
Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött
2013-06-11 08:40:45
Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött

Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött

A KIGYE egyesület aktivistái vasárnap, frissen keletkezett szemétdombra bukkantak a temető háta mögött. A gyömrői közterület-felügyeletet értesítették és az eljárás megkezdődött. Mások szemetében turkálni nem éppen szívderítő, mégiscsak kíváncsiak voltak, mi az, amit az éj leple alatt, sutyiban öntenek ki a temető végében.

 

Keresték a nyomokat együtt, hogy hátha találnak az illegálisan lerakott hulladék tulajdonosára utaló jelet, mely alapján kideríthető, hogy ki az, aki a temető közelében látta legjobb helyen a közel öt köbméter háztartási hulladék kiöntését - állateledel, flakonok, kazetták, konzerves dobozok, petpalackok, újságpapír, illatszerek és különböző háztartási hulladékok. Csupa olyan holmi, aminek nagy részét a szelektív gyűjtőbe lehetne, és illene tenni.

 

„A külterületeken, Gyömrőn igen sok szemétkupac van. Rendszeresen járjuk és ellenőrizzük, mi és a mezőőr, az erdőket és a mezőket. Minden szemétkupacot megvizsgálunk hátha, tudjuk azonosítani a tiltott helyen szemetelőket. Sok munkát okoznak az illegális szemétlerakók. – mondja a közterület-felügyelő.

 

Bizony nem kevés pénzbe fog kerülni az önkormányzatnak - azaz nekünk, lakosoknak – elhordatni a különböző helyeken felhalmozott szeméthegyeket. Az új hulladékudvar, amelyet a Farkasdy út mellett alakítottak ki, még nem működik, pedig ezt a szolgáltatást minden gyömrői lakos fizeti, ugyanis a hulladékudvar használata a szemétdíjba bele van építve.

 

A hulladékudvarban a lakosok térítésmentesen helyezhetnék el például a szárazelem, az akkumulátor, a festék- és lakkmaradékokat a csomagolóeszközeikkel együtt, a sütőzsiradékot, a növényvédőszer-maradékot, és a kiégett fénycső izzókat. Az előzőeken kívül a darabos hulladékokat, a gumiabroncsokat, a háztartási berendezéseket, az elektronikai hulladékokat, és a lakossági építési és bontási, úgynevezett inert hulladékot is odaszállíthatnánk. A zárt udvarban szakképzett munkatársnak kellene felügyelnie a veszélyes hulladékokat, másodnyersanyagok és darabos hulladékok szétválogatását – mondják az aktivisták

 

A temető mögött lévő területen talált szemét miatt, a KIGYE és a közterület-felügyelet feljelentést tett.

 

A közterület-felügyelet munkatársa és a zöldek olyan hulladékot találtak a kupacban, mely a szabálysértőre utal - volt számla, levél, amin név és cím is szerepelt. A kutakodás során egyértelművé vált, hogy a szemetet Ceglédről hozták a városunkba és a temető mögötti részen borították ki a természetbe.

 

A közterület felügyelők folyamatosan járőröznek a területen, nehogy mások is ide hordják a szemetet, de állandóan nem tudnak jelen lenni. Nincs tettenérés nincs kit felelősségre vonni, így a terület tulajdonosának kell a hulladékot elszállíttatnia. Mivel a terület önkormányzati tulajdon, és ha az elkövetőt nem sikerül azonosítani, megtalálni, akkor a szemétkupacot a városnak kell elszállíttatnia az adófizetők pénzén.


GYH

Utoljára frissítve: 2013-06-12 21:48:22

További híreink
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
Gyömrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a 2020. évre is kiírja a felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat ke...
2019-10-09 19:17:38, Hírek, Kultúra Bővebben
Az aradi vértanúkra emlékezik Gyömrő október 6-án
Gyömrőn is megemlékezést tartanak október 6-án, vasárnap, az aradi vértanúk emléknapján. Az ünnepség 18 órakor kezdődik az Eskü téren. Gyömrő Város Önkormányzata tisztele...
2019-10-04 11:54:48, Hírek, Kultúra Bővebben
Fókuszban a klímaváltozás - előadás Gyömrőn
Klímaváltozás: az emberiség legégetőbb problémája. Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön.
2019-09-30 19:27:13, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek láts...
Bővebben >>