. Ma Emőd napja van.
Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött
2013-06-11 08:40:45
Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött

Ceglédi szemétkupac a gyömrői temető mögött

A KIGYE egyesület aktivistái vasárnap, frissen keletkezett szemétdombra bukkantak a temető háta mögött. A gyömrői közterület-felügyeletet értesítették és az eljárás megkezdődött. Mások szemetében turkálni nem éppen szívderítő, mégiscsak kíváncsiak voltak, mi az, amit az éj leple alatt, sutyiban öntenek ki a temető végében.

 

Keresték a nyomokat együtt, hogy hátha találnak az illegálisan lerakott hulladék tulajdonosára utaló jelet, mely alapján kideríthető, hogy ki az, aki a temető közelében látta legjobb helyen a közel öt köbméter háztartási hulladék kiöntését - állateledel, flakonok, kazetták, konzerves dobozok, petpalackok, újságpapír, illatszerek és különböző háztartási hulladékok. Csupa olyan holmi, aminek nagy részét a szelektív gyűjtőbe lehetne, és illene tenni.

 

„A külterületeken, Gyömrőn igen sok szemétkupac van. Rendszeresen járjuk és ellenőrizzük, mi és a mezőőr, az erdőket és a mezőket. Minden szemétkupacot megvizsgálunk hátha, tudjuk azonosítani a tiltott helyen szemetelőket. Sok munkát okoznak az illegális szemétlerakók. – mondja a közterület-felügyelő.

 

Bizony nem kevés pénzbe fog kerülni az önkormányzatnak - azaz nekünk, lakosoknak – elhordatni a különböző helyeken felhalmozott szeméthegyeket. Az új hulladékudvar, amelyet a Farkasdy út mellett alakítottak ki, még nem működik, pedig ezt a szolgáltatást minden gyömrői lakos fizeti, ugyanis a hulladékudvar használata a szemétdíjba bele van építve.

 

A hulladékudvarban a lakosok térítésmentesen helyezhetnék el például a szárazelem, az akkumulátor, a festék- és lakkmaradékokat a csomagolóeszközeikkel együtt, a sütőzsiradékot, a növényvédőszer-maradékot, és a kiégett fénycső izzókat. Az előzőeken kívül a darabos hulladékokat, a gumiabroncsokat, a háztartási berendezéseket, az elektronikai hulladékokat, és a lakossági építési és bontási, úgynevezett inert hulladékot is odaszállíthatnánk. A zárt udvarban szakképzett munkatársnak kellene felügyelnie a veszélyes hulladékokat, másodnyersanyagok és darabos hulladékok szétválogatását – mondják az aktivisták

 

A temető mögött lévő területen talált szemét miatt, a KIGYE és a közterület-felügyelet feljelentést tett.

 

A közterület-felügyelet munkatársa és a zöldek olyan hulladékot találtak a kupacban, mely a szabálysértőre utal - volt számla, levél, amin név és cím is szerepelt. A kutakodás során egyértelművé vált, hogy a szemetet Ceglédről hozták a városunkba és a temető mögötti részen borították ki a természetbe.

 

A közterület felügyelők folyamatosan járőröznek a területen, nehogy mások is ide hordják a szemetet, de állandóan nem tudnak jelen lenni. Nincs tettenérés nincs kit felelősségre vonni, így a terület tulajdonosának kell a hulladékot elszállíttatnia. Mivel a terület önkormányzati tulajdon, és ha az elkövetőt nem sikerül azonosítani, megtalálni, akkor a szemétkupacot a városnak kell elszállíttatnia az adófizetők pénzén.


GYH

Utoljára frissítve: 2013-06-12 21:48:22

További híreink
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat
Gyömrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a 2020. évre is kiírja a felsőoktatási hallgatók, illetve a felsőoktatási tanulmányokat ke...
2019-10-09 19:17:38, Hírek, Kultúra Bővebben
Az aradi vértanúkra emlékezik Gyömrő október 6-án
Gyömrőn is megemlékezést tartanak október 6-án, vasárnap, az aradi vértanúk emléknapján. Az ünnepség 18 órakor kezdődik az Eskü téren. Gyömrő Város Önkormányzata tisztele...
2019-10-04 11:54:48, Hírek, Kultúra Bővebben
Fókuszban a klímaváltozás - előadás Gyömrőn
Klímaváltozás: az emberiség legégetőbb problémája. Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön.
2019-09-30 19:27:13, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mikor és miért is érdemes telepíteni automata öntözőrendszert? Hogyan fogj hozzá? Milyen elemekre lesz szükség...
Bővebben >>