. Ma Márk napja van.
Boxerrel támadt a kalauzra
2016-06-02 20:39:07
Boxerrel támadt a kalauzra

Boxerrel támadt a kalauzra

 A kép csak illusztráció

 

A rendőrségi tájékoztatás szerint  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán K. Albert 18 éves pilisi lakos ellen.

 

A fiatal férfi 2016. június 1-jén a délelőtti órákban a Pilisi MÁV állomás peronján, előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazott egy jegyvizsgálót.

 

K. Albert többször a jegyvizsgáló felé rúgott, majd megütötte. Az orvos elsődleges véleménye szerint a kalauz könnyű sérülést szenvedett.

 

A helyszínre érkező járőrök az állomáson elfogták a 18 éves fiatalt, akit előállítottak a Monori Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a további eljárást szabadlábon hagyása mellett folytatja a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 

A MÁV-Start a közleményében azt írta, hogy mélyen elítélik a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme, továbbá biztonságának garantálása érdekében.


Idén május végéig 14, 2015-ben összesen 68, 2014-ben 52, míg 2013-ban hatvan, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben. A közfeladatot ellátó munkavállalók – szolgálati mobiltelefonon keresztül – minden olyan esetben rendőri segítséget kérhetnek, amikor úgy érzik, hogy a nem együttműködő utasok miatt veszélyben lehetnek a vonaton tartózkodók, illetve saját maguk. Amennyiben egy vonaton egyenruhás vagy civil rendőrök tartózkodnak, ők szolgálatba helyezik magukat.


A jegyvizsgálók közfeladatot ellátó személyek, ezért az őket ért támadások a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek és szigorúan büntetendők.


Az újabb, korszerűbb járműveken a kamerarendszereknek köszönhetően kevesebb ilyen eset történik. A járműveken kihelyezett piktogramok, tájékoztatók és a jól látható kamerák önmagukban is visszatartó erőként hatnak –  olvasható a MÁV-Start közleményében.


Utoljára frissítve: 2016-06-02 20:43:50

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>