. Ma Andrea napja van.
Bőrünk és a krónikus betegségek összefüggései
2020-11-16 20:10:02
Bőrünk és a krónikus betegségek összefüggései

Bőrünk és a krónikus betegségek összefüggései

A mindennapos odafigyelés alapvetően az egyik legfontosabb, amit tehetünk a bőr egészségének megőrzése érdekében. Az idő múlásával és a káros behatások ismétlődésével a bőr veszít feszességéből, a víztartalma csökken, sérülékennyé válik, ezáltal a kórokozók is könnyebben bejutnak szervezetünkbe.

 

Fontos a bőr védekezőképességének fenntartása, de nem csak a látvány miatt. Nemrég publikált kutatások bizonyítják, hogy összefüggések vannak a krónikus betegségek és bőrünk állapota között. A kutatás eredményeit érdemes részleteiben is megismerni.

 

Testápolós hatóanyagteszt

 

Egy kaliforniai kutatócsoport 58 év feletti embereken vizsgálta a bőrön keresztül bejuttatott hatóanyagok hatásait a szervezet gyulladásos folyamataira. A kutatás során 30 napon át napi kétszer testápolóval kenték be egész testüket a célcsoport tagjai. A testápoló koleszterint, szabad zsírsavat és ceramidot tartalmazott. A ceramid az öregedésgátlásban játszik fontos szerepet.

 

A kutatás előtt és után megvizsgálták a tagok szervezetében a gyulladásfaktorokat. 30 nap elteltével az eredmények egyöntetűen azt igazolták, hogy csökkent a gyulladásmutató a vizsgált személyek szervezetében. 

 

Intő jelek

 

Ha gyakran indokolatlanul száraz vagy viszket a bőrünk, joggal gondolhatunk arra, hogy szervezetünkben a gyulladásos folyamatok intenzívebb fokozatra kapcsoltak. Mindez összefüggésben van például a pikkelysömörrel vagy dermatitissel (bőrgyulladással), ami jelentősen növelheti a szívbetegségek kockázatát.

 

Nem érdemes tehát kockáztatni, ha elváltozást tapasztal bőrén, legyen szó akár az anyajegyek változásáról vagy a bőr minőségének megváltozásáról. Keressen megbízható helyet és szakembert. 

 

A CMC Déli Klinika Bőrrák Diagnosztikai Központjában csúcstechnológiás, komplex szűrésekkel a korai szakaszban fényt lehet deríteni az elváltozásokra, ezáltal a gyógyulás esélye is megsokszorozódik.

 

A Klinika esztétikai bőrsebész specialistái a gyanús anyajegyek gyors és szakszerű eltávolítását helyben végzik.

 

Amit a bőrbetegségekről tudni kell

 

  • -A bőrdaganatok világszerte a leggyakrabban előforduló daganatok.

  • -A gyanús anyajegyek szakszerű eltávolítása a későbbiek során rendkívül fontos, ha nem végzik jól a szakemberek az anyajegy eltávolítását, tovább szaporodhat, ezáltal nem kívánt elváltozások is megjelenhetnek szervezetünkben.

 

Évente ellenőriztesse anyajegyeit megbízható szakrendelőben, hogy idejében ki lehessen szűrni és kezelni az esetleges elváltozásokat!

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben
Miért létfontosságú az utasbiztosítás egy külföldi nyaralás alkalmával?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk a bőröndünkbe. Enélkül egyszerűen nem indulhatunk el! Sőt, m...
2024-04-09 19:31:24, Hírek, Színes Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>