. Ma Márk napja van.
Bizalmat szavazott a Jobbik és a 2000 kör Gyömrő adócsaló polgármesterének
2016-10-28 16:25:49
Bizalmat szavazott a Jobbik és a 2000 kör Gyömrő adócsaló polgármesterének

Bizalmat szavazott a Jobbik és a 2000 kör Gyömrő adócsaló polgármesterének

Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) azt közölte, a kormányhivatal által kezdeményezett méltatlansági eljárás lefolytatása őt igazolja, hiszen a 12 tagú testületből az ülésen jelen lévő 11 képviselő közül 9-en igennel  (egy jobbik és nyolc Gyömrő 2000 kör) voksoltak a maradására.
    

A megyei kormányhivatal azért kezdeményezte az eljárás lefolytatását, mert a polgármestert tavasszal jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, s noha azt követően lemondott posztjáról, az augusztus végi időközi választáson újra nyert. A kormányhivatal szerint Gyenes Levente méltatlanná vált tisztségéhez, ezért legkésőbb szeptember végéig önként távoznia kellett volna a település éléről.
    

A régi-új polgármester ezzel szemben többször is a Belügyminisztérium önkormányzati módszertani főosztályának szakmai állásfoglalását idézve úgy nyilatkozott az MTI-nek: az augusztus végi időközi választással új tisztség keletkezett, amit méltatlansággal megszüntetni nem lehet. Hozzátette: a tavasszal rá kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés miatti joghátránya mára okafogyottá vált.
    

Bazsó Zoltán, a Pest megyei kormányhivatal sajtófőnöke az MTI megkeresésére már korábban jelezte: a hivatal nem ért egyet a hivatkozott állásfoglalással, és ragaszkodik ahhoz, hogy Gyenes Levente önként mondjon le, vagy - ha ezt nem teszi meg - induljon ellene méltatlansági eljárás, mert továbbra is méltatlan a polgármesteri poszt ellátására.
    

Mivel a rendelkezésre álló 30 napon belül Gyenes nem mondott le, szeptember végén a kormányhivatal - ígérete szerint - kezdeményezte a méltatlansági eljárás lefolytatását a gyömrői önkormányzat illetékes bizottságánál. 
    

A polgármester pénteki tájékoztatása szerint a (jobbikos vezetésű) jogi és ügyrendi bizottság a településvezető mellett foglalt állást, s ilyen irányú előterjesztést tett a testületnek, amely kilenc igen és egy nem szavazattal, egy tartózkodás mellett megerősítette őt tisztségében.
    

A Pest megyei kormányhivatal sajtófőnöke a történtekre reagálva pénteken azt közölte az MTI-vel: megvárják a gyömrői képviselő-testület döntéséről szóló hivatalos, írásos tájékoztatást, csak azután "lépnek", álláspontjuk ugyanis változatlan: Gyenes Levente méltatlan a posztjára. Valószínűleg a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz fordulnak - jelezte.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-10-28 16:34:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>