. Ma Márk napja van.
Betelt a pohár, véget vet a kormány a börtönbiznisznek
2020-01-18 18:00:05
Betelt a pohár, véget vet a kormány a börtönbiznisznek

Betelt a pohár, véget vet a kormány a börtönbiznisznek

Eddig mintegy tízmilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek, hogy börtönre ítélt bűnözők fogvatartási körülményeik miatt kártérítési pert indítottak a magyar állammal szemben. A kormány szándéka, hogy ennek a gyakorlatnak véget vessen.

 

8 milliós „végkielégítés”

 

Mint ahogy a pénteki Kossuth Rádiónak adott interjújában a kormányfő elmondta, a börtönbiznisz csúcstartója egy 33 éves bűnöző, aki 8 millió forint kártérítést kaphat nyolc és fél év után. Ezt a kormányfő elfogadhatatlannak tartja. Mint a számokból kiderül, ez az eset csak a jéghegy csúcsa, mivel a „sanyarú tartási körülmények miatt” eddig több mint 12 ezer bűnöző indított kártérítési pert és számíthatott jelentős apanázsra a szabadulását követően.

 

A börtön nem lehet wellness-központ

 

Amellett, hogy a társadalmat megvédjék a bűnelkövetőktől, a börtönbüntetés kiemelt célja, hogy a bűnözők megbűnhődjenek az elkövetett tetteikért, tanuljanak azokból, hogy később ne kövessenek el újabb bűncselekményt. A börtönök ezért szigorúak, a rabok feszes napirend szerint, felügyelet alatt élnek. Ha a kényelmi szempontokat túlságosan figyelembe veszik, azzal a börtönök büntető jellege szűnik meg. Sőt, a rabok a megítélt kártérítéseket mintegy jutalmul, kárpótlásként is felfoghatják, így a börtönélet nem lesz elrettentő hatású. A kártérítési ítéletek ezért gúnyt űznek a büntetés-végrehajtás egész rendszeréből, nem büntetik, hanem jutalmazzák a bűnelkövetőket.

 

Origo: A háttérben a Soros és a balliberális szál

 

Ahogy az élet- és társadalomellenes mozgásoknál megszokhattuk, a börtönbiznisz hátterében is a Soros György által támogatott „civil szervezetek” tevékenysége sejlik fel – mutat rá az Origo hírportál. A többek közt a Soros hálózat által pénzelt Helsinki Bizottság volt az egyik legnagyobb támogatója annak, hogy a rabok „kényelmének garantálása” érdekében több ezer pert indítottak a magyar állammal szemben. Azt követően pedig, hogy a folyamatot látva a bizniszben érdekelt ügyvédeket a börtönből kitiltották, a Helsinki bizottság egy formanyomtatványt helyezett el honlapján. Az egyszerű formanyomtatvány kitöltésével  tömegesen nyújtották be kártérítési igényeiket a rabok. A bizniszből a Soros hálózattal kéz a kézben járó balliberális holdudvar sem maradhatott ki. Sajtóértesülések szerint a kártérítési perek egyik legnagyobb haszonélvezője Magyar György ügyvédi irodája. Az eljárások adatai szerint egy-egy ügy végén átlagosan kétezer euró – nagyjából 650 ezer forint – perköltséget fizettet ki a magyar állam, mely tartalmazhatta az ügyvédi munkadíjat is.  A balliberális pártokhoz ezer szállal kötődő ügyvéd irodája a többmilliós összegek után járó sikerdíjból is részesülhetett.

 

A bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár

 

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a börtönbizniszt, azt hogy gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva. A kormánypártok szerint bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár. Várják a kormány ez irányú javaslatait, előterjesztését, amelyet a Fidesz- és a KDNP-frakció támogatni fog.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>