. Ma Vencel napja van.
Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén
2023-06-02 14:14:26
Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén

Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén

 

Kedvezményezett neve: Mende Község Önkormányzata

Projekt megnevezése: Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005

Támogatás aránya: 100% vissza nem térítendő

 

Mende Község Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005 azonosítószámú „Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén” című projektje befejeződött.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg Európai Uniós támogatás segítségével, 282,58 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegből.

 

Az Európai Uniós fejlesztés keretében megvalósult a Zsellérhegyi záportározó rekonstrukciója, valamint a Hősök terétől kezdődően a tározó előtti csőátereszig az Andrássy utcában elhelyezkedő burkolt árkok tisztítása és a sérült elemek helyreállítása. A beruházás a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat rekonstrukcióját és fejlesztését foglalta magába.

 

A záportározó rekonstrukciójával, a vízvisszatartó és tározó képesség helyreállításával, valamint a tározó terület és térfogat növelésével hosszabb időszakra és biztonságosan biztosítható az Andrássy utca és a csatlakozó utcák területén található ingatlanok árvízi elöntés elleni védelme. A záportározó köré 125 db nyárfa facsemete került ültetésre.

 

A projekt során szemléletformáló rendezvényekkel, kiadvánnyal hívta fel az önkormányzat a helyi gyerekek és felnőttek figyelmét a víz fontosságára és az esővízgyűjtés hasznosságára.

 

A projektről bővebb információt a www.mende.hu oldalon olvashatnak.

Utoljára frissítve: 2023-06-05 09:03:17

További híreink
Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
Rákay Philipék már novemberben meghirdették a Szent-György hegyen álló nevezetes présházat, a Tarányi-pincét, mostanra viszont már cégjogilag is látszik: letettek arról, ...
2023-08-24 17:41:30, Hírek, Aktuális Bővebben
Nélkülözhetetlen kerékpár-felszerelések
A kerékpárhoz ajánlott felszerelések, plusz tartozékok kiválasztása annak függvénye, hogy milyen útvonalon bicajozol. Egy hegyi kerékpárútra sokkal komolyabban fel kell k...
2023-08-22 17:29:12, Hírek, Aktuális Bővebben
Putyin embere sejlik a NER új luxusjachtja mögött, amivel Mészáros utazgat
A Superyachtfan nevű hajós szakmai portál szerint egy olyan orosz bányamilliárdosé a fedélzeten Mészáros Lőrincékkel lefotózott Rose d’Or nevű hajó, aki a Balkánon aktív ...
2023-08-08 15:39:24, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Névről kevesen, kinézetről annál többen ismerik a maranta szobanövényt, ami szinte mindenki számára szerelem e...
Bővebben >>