. Ma Frigyes napja van.
Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén
2023-06-02 14:14:26
Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén

Befejeződött a TOP PLUSZ pályázat Mendén

 

Kedvezményezett neve: Mende Község Önkormányzata

Projekt megnevezése: Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén

Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005

Támogatás aránya: 100% vissza nem térítendő

 

Mende Község Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00005 azonosítószámú „Települési kék infrastruktúra fejlesztése Mendén” című projektje befejeződött.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg Európai Uniós támogatás segítségével, 282,58 millió forint vissza nem térítendő támogatási összegből.

 

Az Európai Uniós fejlesztés keretében megvalósult a Zsellérhegyi záportározó rekonstrukciója, valamint a Hősök terétől kezdődően a tározó előtti csőátereszig az Andrássy utcában elhelyezkedő burkolt árkok tisztítása és a sérült elemek helyreállítása. A beruházás a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat rekonstrukcióját és fejlesztését foglalta magába.

 

A záportározó rekonstrukciójával, a vízvisszatartó és tározó képesség helyreállításával, valamint a tározó terület és térfogat növelésével hosszabb időszakra és biztonságosan biztosítható az Andrássy utca és a csatlakozó utcák területén található ingatlanok árvízi elöntés elleni védelme. A záportározó köré 125 db nyárfa facsemete került ültetésre.

 

A projekt során szemléletformáló rendezvényekkel, kiadvánnyal hívta fel az önkormányzat a helyi gyerekek és felnőttek figyelmét a víz fontosságára és az esővízgyűjtés hasznosságára.

 

A projektről bővebb információt a www.mende.hu oldalon olvashatnak.

Utoljára frissítve: 2023-06-05 09:03:17

További híreink
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Aktuális Bővebben
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Aktuális Bővebben
A Magyar Péter jelenségről
Magyar Péter berobbanása a hazai közéletbe alaposan felkavarta a politikai értelemben vett állóvizet. Sokan és sokféleképpen értelmezték eddig ezt a hazai viszonylatban s...
2024-06-04 15:41:53, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az MSZP két társelnöke, Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes lemondott a párt országos választmányi ülésén. A dönté...
Bővebben >>