. Ma Emma napja van.
Bajnai: sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít
2014-04-04 22:10:26
Bajnai: sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít

Bajnai: sokkal többen leszünk, mint amire a Fidesz számít

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint sokkal többen lesznek a kormányváltó szavazók vasárnap, mint amire a Fidesz számít.

 

"Azért fognak sokan a kormányváltásra szavazni, mert normális országban akarnak élni, ahol lehet ötről a hatra jutni, ahol akit vezetőnek választanak, szolgál és nem uralkodik. Az ellenzéki szövetség legfőbb ellensége nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a reménytelenség, a közöny és a félelem."




 

"De nem kell félni. Aki fél órára nem tudja félretenni a félelmét, annak utána négy évig félnie kell" - jelentette ki.

 

Az Együtt-PM szövetség vezetője szólt arról is: a "kamu- és bizniszpártokra" leadott szavazatok Orbán Viktort segítik, de szerinte a Fidesz hatalmon maradását szolgálják "a jobb sorsra érdemes" LMP-re adott voksok is, mert a párt úgy döntött, "fontosabb különbözni, mint kormányt váltani".

 

 A Jobbikról úgy fogalmazott: bár gárdamellény helyett most szűkre szabott öltönyt hordanak, kiskutyákkal fényképezkednek, "de ezek az emberek a szellemi öröksei annak a mozgalomnak, amely Magyarországot végső romlásba és pusztulásba taszította a második világháború végén".

 

Ha a Fidesz programja az, hogy folytatják, "a miénk kétszer olyan hosszú: ne folytassák!" - mondta Bajnai Gordon, hozzátéve: amikor 2010-ben átadta a kormányzást 265 forint volt egy euró, ma 310, és ha folytatódik a Fidesz-kormányzás, lehet 400 is.


Akkor 60 ezer devizahiteles volt bajban, most 220 ezer, de ha folytatják, lesz még több is, eddig 500 ezren mentek külföldre, ám ha Orbán Viktor folytatja, meglesz az egymillió is - jelentette ki.

 

Bajnai Gordon ugyanakkor jelezte: a Fidesszel ellentétben nekik van részletesebb programjuk is.

 

Kormányra jutva az első dolguk a jogbiztonság visszaállítása lenne - mondta, majd munkahelyeket teremtenének, lehetővé téve, hogy aki külföldre ment, hazatérjen. Emlékeztetett, 250 ezer új munkahelyet ígérnek, és azt, hogy minden 30 év alatti fiatalnak munkát vagy képzést adnak.

 

A következő lépés az oktatási rendszer átalakítása lenne: visszaadnák az iskolákat a helyi közösségeknek, megszüntetnék a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, és mindent megtennének, hogy karrier legyen a pedagógusi pálya.

 

Harmadik feladatnak a szolidaritás helyreállítását nevezte: kétkulcsos adó bevezetését, és azt, hogy az első kormányzati év végére felszámolják a gyermekéhezést. Azt mondta: mindössze 15 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy minden rászoruló gyermek hétvégén és nyáron is meleg ételt kapjon, miközben stadionépítésre és a közmédiára is 80 milliárd forintot fordít az Orbán-kormány.


Végül békét és nyugalmat kell teremteni az országban, de ehhez előbb meg kell nyerni a választást - hangoztatta.


Szólt arról is, hogy a Fidesz kormányzásának jelképe Felcsút. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor "átokverte Disneylandet" csinál a falujából. Hozzátette, ő is álmodozott gyerekkorában arról, hogy a kert végében legyen egy Disneyland, de esze ágában sem volt közpénzből felépíteni.

 

Bajnai Gordon kitért Rogán Antal ingatlanügyére, hangsúlyozva: a kérdés nem az, hogy a fideszes frakcióvezető rosszul töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, hanem az, hogy honnan van ennyi pénze, ezzel kell elszámolnia.


 MTI/gyomroi-hirhatar.hu

 

A hazádnak szüksége van Rád! - WERKFILM


Utoljára frissítve: 2014-04-04 22:45:59

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>