. Ma Timót napja van.
Az UV-C technológia, amivel a repülőgépeket fertőtlenítik!
2020-12-08 22:02:18
Az UV-C technológia, amivel a repülőgépeket fertőtlenítik!

Az UV-C technológia, amivel a repülőgépeket fertőtlenítik!

Lég- és felületfertőtlenítés


Habár minden téli időszak kockázatokkal jár, azonban a koronavírus okozta zavargások még szigorúbb előírásokra köteleznek minket. Fertőtleníteni azonban ma már nem egyszerű, különösen olyan területeken, iparágakban, ahol vagy nagyon lényeges a sterilitás megteremtése, vagy rengeteg ember fordul meg.


Csak hogy néhány példát említsünk ezek közül; a tojás- vagy húsüzemben, a sütőiparban, a borászatokban, de a gyümölcstárolás, -raktározás és az állattartás során is fontos a kórokozók minimalizálása. Az egészségügy és az idegenforgalom szintén egy olyan kritikus terület, ahol minél alaposabb fertőtlenítést kell végezni. Mit szólna, ha azt mondanám, hogy mindezen iparágban egy hatásos módszer vált be?


UV-C alapú fertőtlenítés


Sajnos a hagyományos fertőtlenítő módszerek egy vagyonba kerülhetnek, számos mellékhatásuk lehet, ráadásul sokszor nem is olyan tartósak. A légtérben szálló, felületeken megtelepedő baktérium, penész vagy gomba sokat árthat az egészségnek. Az UV-C alapú germicidlámpák segítségével ezek is kiirthatóak, hiszen sugárzásuknak köszönhetően elpusztíthatjuk őket. A Hollandimpex fertőtlenítő készülékeivel az otthonokban, munkahelyeken is mérsékelhető a különböző kórokozók aránya. 


Tudta például, hogy manapság már a Boeingeket is UV-C fénnyel fertőtlenítik? Mivel a vírushelyzet megköveteli a légitársaságoktól is a fokozott sterilitás megteremtését, így első a személyzet és az utasok biztonságának garantálása. Mintegy 6 hónapba tellett, de végül sikeresen kidolgozták a Boeing gépek belső terének csírátlanítási berendezését. 


Milyen típusú germicidkészülékek vannak?


A germicidlámpáknak számos szabadonsugárzó változata kapható. Ezek biztonságos használata érdekében tilos a helyiségben tartózkodni a működtetés alatt! Sokszor a felületek közvetlen fertőtlenítését ilyen típusú termékekkel oldják meg, amelyeknek vannak állványra szerelhető, gurulós verziói is. Ilyeneket gyakran alkalmaznak például az egészségügyben is.


Aztán vannak olyan légtisztító és fertőtlenítő készülékek, amelyekbe germicidlámpákat építettek be. A monumentálisabb építmények légterét pedig hasonló felépítésű légkezelő berendezések tisztítják meg. Mindkét változat zárt rendszerű, így ezek emberek mellett is használhatóak.


Természetesen az UV-C fény jótékony hatását nemcsak a lég-, de a víztisztítás területén is hasznosítják. 

 
További híreink
Melyek a legfontosabb szempontok fürdőszoba-felújítás előtt?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, hiszen több buktatója van, mint ahogy azt igazán elképz...
2021-01-15 22:51:26, Hírek, Színes Bővebben
Melyik a legjobb okosvibrátor?
Azt hiheti, hogy a vibrátorokra csak olyan nőknek van szükségük, akik nehezen ismerkednek. Ez azonban nem így van, hiszen az eladási statisztikákat tekintve a vásárlók na...
2021-01-15 22:48:45, Hírek, Színes Bővebben
Elképesztően menő polgári repülők modellkivitelben
A polgári repülők valahogy a modellezés égisze alatt is külön kasztot képviselnek. Az ember egyszerre tekint áhítattal és csodálattal ezekre az esztétikus gépmadarakra, a...
2020-12-15 11:56:17, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Itt az idő, hogy újjáépítsd a fürdődet? Várod már és tartasz is tőle? Nem olyan egyszerű, mint amilyennek láts...
Bővebben >>