. Ma László napja van.
Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022-02-22 11:17:57
Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

Az elmúlt napokban - közel egy éves némaság után - ismét hírportálunk lejáratásába kezdett a gyömrői önkormányzat.

 

A Gyömrői Hírhatár nemrég két cikkben (ebben és ebben) is írt arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Gyömrőn. Az eljárást 13000/956/2021. bü. számon tartották nyilván.

 

Az első hír után az önkormányzat semmit sem reagált. Ez viszont nem volt meglepő, hiszen a Signal TV weboldalán 4 hónapja egyetlen új hír sem jelenik meg, a szebb napokat élt önkormányzati újság pedig közel egy éve nem olvasható online. Most azonban Hauser Antal megtörte a csendet, a Signal TV szerkesztőjének aláírásával egy gyors tájékoztatás jelent meg a gyomro.hu oldalon.

 

 

Megerősítették: valóban volt nyomozás az irodabérlés ügyében

 

A közlemény megerősítette a Gyömrői Hírhatár információit, miszerint valóban nyomozás folyt az S.K. Generál kft. irodabérlése ügyében, amely során V. Zoltánnét, a pénzügyi irodavezetőt is kihallgatták.

 

A közlemény szerint az S.K. Generál 2018. május 31-én vette bérbe az egyik irodát az inkubátorházban, jelképes 1 euró / hó áron, az akkori szabályoknak megfelelve. Amikor az inkubátorházat könyvtárépítési tervek miatt kiürítették, a cég azonos feltételekkel költözhetett át a KIOSZ épületbe. Itt az épület felújításáig maradhattak, majd azonos feltételekkel visszamentek az inkubátorházba, ahol egészen 2021. 02. 28-ig négyezer forintos havi áron bérelték az irodát. Jelenleg piaci áron, 93 000 forintért bérlik ugyanazt a helyiséget. Hauser szerint a nyomozást a rendőrség ebben az ügyben megszüntette.

 

Szűkszavúan nyilatkoztak a telekeladásról

 

A közlemény már jóval kevesebb szót veszteget a Daráló – Aprító Kft. ingatlanszerzésére. Azt írták, hogy a városvezetés szerint nem aránytalan 2.5 millió forintért eladni egy önkormányzati ingatlant. Mégpedig azért nem, mert az a szennyvíztisztító telep mellett található.

 

Hozzátesszük: a jegyzőkönyvekben rögzített információk szerint a 2019-ben továbbadott önkormányzati telek mérete közel 6 ezer négyzetméter, ami alig egy köpésre található a város drága, ipari parkjától és a 4-es gyorsforgalmi úttól. A teljes ügylet egyébként összesen 17 ezer négyzetméternyi területet érint, amelyért – papíron – a vásárló alig 7 millió forintot fizetett.

 

Úgy véljük, ha tehetné, sok gyömrői lakos vásárolna hasonló áron telket a 4-es főút mellett. Még akkor is, ha cserébe be kell fognia az orrát a szennyvíztisztító telep közelsége miatt.

 

Az üggyel kapcsolatban Hauser Antal elég furcsán forgalmazott, nem jelezte egyértelműen, hogy a rendőrség lezárta volna a nyomozást. Ehelyett úgy fogalmazott: „Ebben az ügyben sincs érdemi nyomozás” – jelentsen ez bármit is.

 

Visszautasítjuk az önkormányzat valótlan állítását

 

Hauser egyebekben csúsztat. Cikkünkben ugyanis nem állítottuk azt, hogy az ár aránytalan lenne, bár jogosnak tartjuk és megértjük, hogy ez a kérdés valamilyen okból mégis felvetődött az önkormányzati sajtóreferens fejében. Korábbi írásunkban azt tettük szóvá, hogy a szerződés vélhetően jogellenes, ugyanis részben olyan munkákért cserébe adták oda az önkormányzati ingatlant, amiért a szerződés szerint a vevő nem volt jogosult ellenszolgáltatásra. Ezt cikkünkben be is bizonyítottuk, az eredeti bérleti szerződés ide vonatkozó passzusának bemutatásával.

 

A valótlan állítások miatt szerkesztőségünk megteszi a szükséges lépéseket.

Utoljára frissítve: 2022-02-22 11:21:28

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az eddig adókedvezményekkel erősen támogatott családoknak megszorításokat kell elviselniük, nem tartható tová...
Bővebben >>