. Ma Emma napja van.
Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt
2022-02-22 11:17:57
Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

Az önkormányzat hazugsággal vádolja a Gyömrői Hírhatárt

Az elmúlt napokban - közel egy éves némaság után - ismét hírportálunk lejáratásába kezdett a gyömrői önkormányzat.

 

A Gyömrői Hírhatár nemrég két cikkben (ebben és ebben) is írt arról, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség Gyömrőn. Az eljárást 13000/956/2021. bü. számon tartották nyilván.

 

Az első hír után az önkormányzat semmit sem reagált. Ez viszont nem volt meglepő, hiszen a Signal TV weboldalán 4 hónapja egyetlen új hír sem jelenik meg, a szebb napokat élt önkormányzati újság pedig közel egy éve nem olvasható online. Most azonban Hauser Antal megtörte a csendet, a Signal TV szerkesztőjének aláírásával egy gyors tájékoztatás jelent meg a gyomro.hu oldalon.

 

 

Megerősítették: valóban volt nyomozás az irodabérlés ügyében

 

A közlemény megerősítette a Gyömrői Hírhatár információit, miszerint valóban nyomozás folyt az S.K. Generál kft. irodabérlése ügyében, amely során V. Zoltánnét, a pénzügyi irodavezetőt is kihallgatták.

 

A közlemény szerint az S.K. Generál 2018. május 31-én vette bérbe az egyik irodát az inkubátorházban, jelképes 1 euró / hó áron, az akkori szabályoknak megfelelve. Amikor az inkubátorházat könyvtárépítési tervek miatt kiürítették, a cég azonos feltételekkel költözhetett át a KIOSZ épületbe. Itt az épület felújításáig maradhattak, majd azonos feltételekkel visszamentek az inkubátorházba, ahol egészen 2021. 02. 28-ig négyezer forintos havi áron bérelték az irodát. Jelenleg piaci áron, 93 000 forintért bérlik ugyanazt a helyiséget. Hauser szerint a nyomozást a rendőrség ebben az ügyben megszüntette.

 

Szűkszavúan nyilatkoztak a telekeladásról

 

A közlemény már jóval kevesebb szót veszteget a Daráló – Aprító Kft. ingatlanszerzésére. Azt írták, hogy a városvezetés szerint nem aránytalan 2.5 millió forintért eladni egy önkormányzati ingatlant. Mégpedig azért nem, mert az a szennyvíztisztító telep mellett található.

 

Hozzátesszük: a jegyzőkönyvekben rögzített információk szerint a 2019-ben továbbadott önkormányzati telek mérete közel 6 ezer négyzetméter, ami alig egy köpésre található a város drága, ipari parkjától és a 4-es gyorsforgalmi úttól. A teljes ügylet egyébként összesen 17 ezer négyzetméternyi területet érint, amelyért – papíron – a vásárló alig 7 millió forintot fizetett.

 

Úgy véljük, ha tehetné, sok gyömrői lakos vásárolna hasonló áron telket a 4-es főút mellett. Még akkor is, ha cserébe be kell fognia az orrát a szennyvíztisztító telep közelsége miatt.

 

Az üggyel kapcsolatban Hauser Antal elég furcsán forgalmazott, nem jelezte egyértelműen, hogy a rendőrség lezárta volna a nyomozást. Ehelyett úgy fogalmazott: „Ebben az ügyben sincs érdemi nyomozás” – jelentsen ez bármit is.

 

Visszautasítjuk az önkormányzat valótlan állítását

 

Hauser egyebekben csúsztat. Cikkünkben ugyanis nem állítottuk azt, hogy az ár aránytalan lenne, bár jogosnak tartjuk és megértjük, hogy ez a kérdés valamilyen okból mégis felvetődött az önkormányzati sajtóreferens fejében. Korábbi írásunkban azt tettük szóvá, hogy a szerződés vélhetően jogellenes, ugyanis részben olyan munkákért cserébe adták oda az önkormányzati ingatlant, amiért a szerződés szerint a vevő nem volt jogosult ellenszolgáltatásra. Ezt cikkünkben be is bizonyítottuk, az eredeti bérleti szerződés ide vonatkozó passzusának bemutatásával.

 

A valótlan állítások miatt szerkesztőségünk megteszi a szükséges lépéseket.

Utoljára frissítve: 2022-02-22 11:21:28

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>