. Ma Emma napja van.
Az élvefogó patkánycsapda előnyei
2021-08-17 13:25:54
Az élvefogó patkánycsapda előnyei

Az élvefogó patkánycsapda előnyei

Mikor vessük be a patkánycsapdát?

 

Az egyszerű válasz: minél hamarabb. Érdemes már az első nyomok észrevételekor előre gondolkodni, hiszen rövid idő alatt egyre több rágcsáló keresheti fel a helyet. Egy-két kártevő esetén még könnyebb cselekedni, mint egy tucatnyival, ezért a patkánycsapdát már egy állat észlelésénél ajánlott beszerezni.

 

Rendelkezésre állnak klasszikus fémből vagy műanyagból készült patkány- és egérfogók, de nem minden esetben képesek a leghatékonyabb módon győzedelmeskedni.

 

Irtószer nélküli patkánycsapda

 

Talán elgondolkodunk, miért is érdemes élve elfogni a kellemetlen rágcsálókat? 

 

Nézzünk néhány esetet, amik bemutatják, miért nem érdemes minden alkalommal egyből a rágcsáló halálát okozó és a méregetetős csapdákat alkalmazni.

 

Erdők és mezők környékén nem csak rágcsálók, de egyéb, nagyobb erdei állatok is betévedhetnek a rágcsálócsapdákba. Nyulak, mókusok, ürgék és számos más kisállat eshet áldozatául egy szerencsétlen helyre kihelyezett csapdának, az elpusztult állatok utáni takarításról nem is beszélve!

 

A méreg használata nem minden esetben praktikus, hiszen gyermekeink és háziállataink is hozzáférhetnek. Akármennyire is emberek és házi kedvencek számára sem bizalomgerjesztőek az irtópépek, előfordulhatnak kellemetlen és akár halálos kimenetelű balesetek is.

 

Rácsos élvefogó patkánycsapda

 

A rácsos élvefogó csapdák azért praktikusak, mert nem szükséges semmilyen méreganyag használata a sikerhez. Sajt, kolbász, csokoládé vagy bármilyen, rágcsálók számára csalogató étel is megteheti a hatását.

 

A legnagyobb előnyük, hogy amennyiben mégis valamilyen erdei kisállat esik csapdába, sebesülések nélkül, biztonságosan engedhetjük el természetes élővilágába.

 

Azok számára, akik a patkányokat és az egereket sem szeretnék elpusztítani, csupán az otthon területéről elüldözni, szintén remek lehetőség lehet. Az elejtett állat könnyen szállítható a rácsos csapdában, és egyszerűen kiengedhető a szabadba. A VasMuszakiBolt.hu praktikus élvefogó csapdái könnyedén segítenek a rágcsálók barátságosabb eltávolításában!

 

Huzalból készült élvefogó csapda

 

A huzalból készült élvefogók előnye, hogy akár egyszerre 5-6 patkány vagy egér elfogására is képesek. A patkány annyit lát ilyenkor, hogy társainak sem esett baja, ezért ő is bátran betéved a csalogató étel szagára.

 

A huzalból készült típus az elszaporodott patkánypopuláció miatt a leghatékonyabb riasztó módszer. A csalogató ételt a belső kamrába helyezve az állat a csapóajtó miatt már nem tud kiszabadulni magától.

 

A VasMuszakiBolt.hu minőségi eszközei, szerszámai, valamint hatékony patkánycsapdái segítik Önt a ház körüli teendőkben és a kellemetlen rágcsálók elüldözésében!

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>