. Ma Gedeon napja van.
Az élőzene varázsa Gyömrőn: Edvin Marton vihar előtti koncertje
2016-06-25 00:00:08
Az élőzene varázsa Gyömrőn: Edvin Marton vihar előtti koncertje

Az élőzene varázsa Gyömrőn: Edvin Marton vihar előtti koncertje

Sokan nagy érdeklődéssel várták már a Sport kategóriában Emmy díjat szerzett Edvin Marton koncertjét Gyömrőn, ami a kultikusnak mondható helyen a Teleki kastély kertjében került megrendezésre. A péntek esti koncertre lapunkon is lehetett jegyeket nyerni és szinte biztosak vagyunk benne, nem bánták meg szerencsés olvasóink, hogy részt vettek ezen a rendezvényen.


 

A koncerten szép számú nézősereg jelent meg. Szerencsére minden aggodalom ellenére még büfé is volt, ahol meglepetésünkre sört is magához vehetett a nagy melegben megszomjazó közönség. Bár, ha egy hegedűművész és egy szimfonikus zenekar előadásán van az ember, kicsit érdekes jelenség sörös dobozokkal mászkáló közönséget látni, de valahogy volt lazaság ebben az összképben, főleg, hogy egy pörgős gitárszólóval indult az est.  Persze mindenki helyet foglalt a négyötöd részt teltházas koncerten és a sör is kulturált módon csak a szomjoltás szerepét töltötte be a továbbiakban, majd a közönség soraiból a színpadra hegedülte magát Edvin Marton.

 

Edvin Martontól az egy-egy számot megszakító rövid szünetekben megtudtuk tetszik neki Gyömrő, szereti ezt a várost, de mi mást is mondhatott volna a Teleki kastély gondosan megvilágított kertjében lévő hatalmas színpadon a több száz nézőnek? A résztvevők azt is megtudhatták Edvin Marton édesapja szigorúan nevelte a művészt, míg a napi gyakorlás nem volt meg, nem reggelizhetett. A művész ki is emelte, hálás a szigorért, így lett az, aki ma a színpadon állhat.

 

 

Miután besötétedett, a kivilágított kastély, a színpadon lévő hangszólamokkal ritmusban villogó fénytechnika mellett egy aprócska szélvihar is támadt, ami pont annyira volt elegendő, hogy Queen - Bohemian Rhapsody szerzeményének szimfonikus átirata egy fokkal még izgalmasabbá és hátborzongatóbbá váljon. A modern és komolyzene keverékével színpadra lépő előadok igen élvezhető koncertet adtak. A közelgő vihar miatt, ami ugyan még most sem ért ide, a ráadás egy kicsit rövidebbre sikerült, de a közönség meg lett győzve, álló tapssal köszönte meg az estét.

 

A mai estén egy kicsit a nosztalgiáztam is. Hogy minden hang a helyén volt-e? Nem. De pont ez a lényege az élőzenének, vannak hibák, amiket megbocsájtunk azért cserébe, hogy valódi teljesítményt, valódi zenét kapunk. Már elég régen láttam ilyen igényes koncertet a városban, sajnos eltűntek azok az élő zenés – igényes – koncertek, amiken nem csak vedelni lehetett, hanem önmagában is értékes élményeket kaptak a nézők, szórakozni vágyók. Volt idő, mikor Gyömrő az élőzene, a rockzene, a rock and roll fővárosa is volt a térségben, erre emlékeztetett a Bohemian Rhapsody vagy a Nothing Else Matters a Metallicatól és persze a gitárszólós belépő. Ehhez nem is kellene ekkora felhajtás, rengeteg amatőr és fél amatőr zenekar fordult itt meg évekkel, lassan egy évtizeddel ezelőtt. Ha ezek a műfajok is újra teret kapnának a diszkó, mulatós vagy úgynevezett „retro” bulik mellett, a színesebb paletta meghálálná magát, erre volt bizonyíték a mai este is. Igény van erre.

 

 

GYH

 

Utoljára frissítve: 2016-06-26 07:55:35

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>