. Ma György napja van.
Az alkohol a leginkább halálos élvezeti cikk
2015-02-28 14:37:01
Az alkohol a leginkább halálos élvezeti cikk

Az alkohol a leginkább halálos élvezeti cikk

A kutatók rendszeresen alábecsülik az alkoholfogyasztással összefüggő kockázatokat, amelyek halálosabbak, mint a kábítószer-fogyasztás - állapították meg német kutatók a Scientific Reports online tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban.

 

A szakemberek a különféle mámort, kábulatot okozó anyagok fogyasztásával összefüggő halálozási kockázatot számszerűsítették, és megállapították, hogy a marihuána a "legbiztonságosabb" élvezeti cikk.


A korábbi hasonló tanulmányoktól eltérően, amelyek az elhalálozások számát vették alapul, a tanulmány szerzői összevetették a vizsgált összes anyag - alkohol, heroin, kokain, dohány, ecstasy, metamfetamin, kannabisz - halálos dózisát egy tipikus fogyasztó által használt mennyiséggel. Kimutatták, hogy az egyéni fogyasztás szintjét tekintve az alkohol a leginkább halálos élvezeti cikk, és táblázatuk végén álló kannabisz (vadkender) származékok 114-szer kevésbé halálosak nála.



Számításaik szerint a legnagyobb kockázattal bíró élvezeti cikkek az alkohol, a heroin, a kokain és a dohány. A közepes kockázatúak közé tartozik az ecstasy és a metamfetamin, és a legalacsonyabb kockázatú a kannabisz fűfélék.


A magas kockázat miatt a tanulmány szerzői azt javasolják, hogy az alkoholfogyasztásra és a dohányzás megelőzésére nagyobb figyelmet kell fordítani, a tiltott kábítószerekre.



 

MTI



 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-02-28 14:56:14

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>