. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az agglomerációs települések vezetői nemet mondtak az autópályadíjra
2014-12-18 13:06:42
Az agglomerációs települések vezetői nemet mondtak az autópályadíjra

Az agglomerációs települések vezetői nemet mondtak az autópályadíjra

Előzetes hatástanulmány, valamint szakmai és társadalmi egyeztetés hiányában a fővárosi agglomerációs települések és Budapest érintett kerületeinek képviselői elutasítják a kormány azon tervét, hogy a Budapestre befutó autópályák körgyűrűn belüli részei, valamint az M0 egyes szakaszai fizetőssé váljanak.

 

A közös állásfoglalás azután született, hogy csütörtökre Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke meghívására a megyei autópályamatrica-rendszer bevezetésével érintett egyes Pest megyei települések, valamint Budapest érintett kerületeinek képviselői egyeztetést tartottak Gyálon.

 

 

Képen: Szabó István (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke (b) Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) elnöke (k) és Kovács Péter (Fidesz-KDNP)

 

Az ülésen 21 városvezető vett részt, többek között Kovács Péter, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is. Vecsést Tábori Ferenc alpolgármester képviselte.

 

A szakmai fórumon megfogalmazták azt is, hogy a jövőben minden hasonló, agglomerációt érintő fontos döntés meghozatala előtt előzetes egyeztetésre van szükség.

 

A közös állásfoglalás ITT olvasható.

 

 

Képen: Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) elnöke sajtótájékoztatót tart a társulás kibővített ülése után a gyáli polgármesteri hivatalban

 

 

Gyömrői Hírhatár/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-12-18 18:45:56

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>