. Ma Emma napja van.
Amikor az Orbán azt mondta
2013-03-14 09:40:58
Amikor az Orbán azt mondta

Amikor az Orbán azt mondta

Amikor az Orbán azt mondta, amelyik kormány alatt az euró 300 fölé megy, annak le kell mondania.

 

2013. Március 13. A Forint 307-nél az euróval szemben. OTP 2 százalékos mínuszban a tőzsdén (Egy nap alatt 26 milliárdot veszített értékéből) A magyar csődkockázat öt havi mélyponton, de állampapír eladási hullám nem indult be. Nemzetközi tiltakozás az alkotmánymódosítás miatt, a német kancellár kiszámíthatóbb gazdasági környezetet sürget. A CIB Bank olasz tulajdonosa "rémálomnak" nevezte a magyar fejleményeket és bejelentette, hogy csökkentik a magyar kitettséget.

 

Szóval jó lenne megint csak olyanokon vitatkozni, kell-e 300-as vizitdíj, meg az üzemanyagárban limitált adórész, és hogy drágábban épült az autópálya kilométere, mint máshol. Most sokkal olcsóbban és hatékonyabban simán csak elteszik.

 

Ez itt kérem Magyarország, a szittya ősmagyar szügyet feszítheti a nemzeti büszkeség, hogy még vagy 100 évig nálunk többször annyi "kopik" el a gépezetben, míg az adónkból valami teljesítés keletkezik, mint civilizált országokban. Ezt mi csináljuk, elügyeskedjük, viszont érdekes módon, akik visszaéltek a helyzetükkel némi "maszekra", nem védte a mundér, lebuktak, el is lettek ítélve. Most meg mindenki tudja, látja, mégsem történik semmi. Lehet venni házat annyiért, amennyit életében nem keresett, lehet saját portáig utat javíttatni, de a bizottság szerint minden rendben.

 

Fővezér kijelenti, hogy a pirospöttyös fenekű Harold Lloyd épp hogy az MNB élére került, máris csökkent az infláció 3%-ra. Hm. Pár nap alatt majd' 2,5%-al romlott a pénzünk az euróhoz képest, nem vagyok közgazdász, de nem látom az ok és okozat összefüggést ebben.

 

Tervezik visszahozni a kedvezményes nyugdíjat, a teljesen szétvert rendszernek csak ez az eleme talán azzal összefüggésben merült fel, hogy az új jogfosztással az AB tagoknak mostantól csak akkor kell bejárniuk, ha otthon unatkoznak. Az AB meg olybá lesz, mint az Almási téri szabadidőközpont, a délutánonként ott sakkozgató kisnyugdíjasokkal.

 

Közben jönnek a hírek, egymilliárd forintnyi személyi juttatást fizetett ki a Miniszterelnökség 275 dolgozójának tavaly az év során. Erre azért még remélem mindenki emlékszik „állami szférában erkölcstelen 2 millió feletti fizetés, ez most csak átlagban fejenként 36 milla évente, másfélszer annyi.

 

De ebben a felfordulásban, ugyan ki emlékszik már arra, mikor ilyen felkiáltással visszamenőleg ítélkeztek és behajtattak pénzeket, ami az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata 11.b. pontját üti. Szíjártót megkérdezték, tudja-é, mennyit is keresett abban a hónapban? Hát, bizony nem tudta, hogy 2,3 millió az erkölcstelen, de van aki egyenlőbb. Az hagyján, de ilyen "keresztkérdéssel" az amatőr adócsalók szoktak lebukni, mikor elfelejtik számon tartani, mennyi is volt a legális.

 

De ez aprópénz. A stadionra szánt milliárdokat megszolgálni érdekesebb. A hét negatív hőse, aki megkapta a maga "15 percét", a "savazó-polgár"-t megelőzve, Szőke Feri. Kb. annyi élősúlyban, mint az a nyolc fiatal, aki rendkívül erőszakosan és agresszívan ülősztrájkolt a fidesz székháznál. Érdekes az erkölcsi indíttatás, egy pénzbehajtó maffiózó, gyilkosságért jogerősen 10 évet ült bűnözőtől, ami odahajtotta. Természetesen semmi köze ahhoz a 400 ezres fizuhoz, amit a fradinál kap, ahova persze priuszosként biztonsági embernek nem vehették fel, kitaláltak neki egy címet. Teljesen magától, lelki kényszertől hajtva ment oda, és személyes szabadságában korlátozva hurcibálta a gyerekeket. Nem baj, hogy semmivel nem volt több joga ott lenni, de főleg ezt tenni, amiért is talán a rendőröknek kellett volna szólni, fellépni, ha nem tartanának attól, hogy lapátra kerülnek, mert újabb véletlen, hogy az ő főnökük a fradiban alelnök. Vagyis az ő embere lényegében, vagyis akkor most kollégák? Nem, nem hinném. Nekik nem lehet azt, amit Szőke Ferinek. Ez az erkölcsi alapon önkényeskedés azért egy dolgot felvetett bennem. Nem vagyok jogász sem, de, ember elleni bűntettet követett el, jó magaviseletért előbb szabadult. De ha ilyeneket művel, az nem visszaesőnek minősülő? Közügyektől eltiltás?

 

Itt tartunk, rendőr felügyeli a gyilkos bűnözőt, míg elvégzi a piszkos munkát. Nem elég, hogy őket erre használják, meg kamionoktól pénzbeszedésre. Közbiztonság az ablakban. Ha a rendőr nem elég, mert az agresszív gyerekek a 40 kilójukkal nem csak ülnek, hanem még valamit kántálnak is, akkor ott a TEK, mert ezek a terroristák. Nem azok, akik álarcban molotovot dobálnak, autót gyújtogatnak, fosztogatnak, harckocsit kötnek el. De ha az kell, végképp rettegjen az a gyerek, akkor a Kedves Vezetőnek kezére dolgozik Szőke Feri és bandája, akiket a törvény sem köt, meg hát, ki is kérné számon?

 

Az a bíróság, aki 50 ezerre büntette a tüntetőket, míg 1500 fős randalírozó tömegnek csak 1 millát osztott ki? Ez nem meglepő, de valami zavar támadt az Erőben, mert most azért kijelentették, nem vezényszóra ítélkeznek. Legalábbis nem így nyilvánosan, tessék azt a megszokott úton jelezni. Valahogy nem hiszek a csodában, hogy hirtelen gerincet növesztettek. Könnyen cserélhető elemekből áll a bíróság, nekik kell ezt legjobban tudni, és ha igazán kitartóan és komolyan nyakaskodnak, belekerül pár napba és egy újabb törvénybe, máris nem olyan függetlenek. Csepp a tengerben.

 

Áder aláírja? Nem írja? Ez itt a kérdés? Újabb tollvonás, és máris csak egy ceremóniamester, és csak annyi a dolga, hogy ügyesen kezet fog, meg integet a hálás tömegnek, de csak ha soha többet nem forgatja a szemét, ha töketlenkedést lát. Legyen már önfegyelme.

 

Nem számít. Lassan elkéstünk a szolid üldögéléssel, az első igazságtalanságnál már ki kellett volna állni, nem csak akkor, mikor éppen véresen komoly, mikor saját kis életébe vág az embernek, mikor betolakodik életébe, otthonába a valóság, és nem képes szemellenzőt húzni ellene. Nem lehet elveszni a részletekben, hol ezért, hol azért apellálni pár ezren.

 

Itt nem okoskodni kellene már. Ez az egyszerű, mindenkinek érthető mondat, ami már sokszor elhangzott- ORBÁN TAKARODJ!-ezt kell ordítani, mert itt az ideje, több millió torokból, amíg fejükre szakad az országház. Vagy menekülni innen, amíg még átjárhatóak a határok, vagy harcolni. Vagy beledögleni vágóbarom módjára.

 

Netus

Google+

Utoljára frissítve: 2013-03-15 18:33:50

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>