. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései
2022-03-22 20:32:27
Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései

Álom vagy rémálom? A fürdőszobafelújítás lépései

Így kezdj hozzá a felújításhoz!

 

Az első lépés az elhatározás, ha ez megvan, kezdődhet a tervezés is. Mielőtt bármibe kezdenél, mérd meg a helyiséget, legyél tisztában a méretekkel! Gondold át, mit hova fogsz tenni, mire lesz szükséged. 

 

Ehhez segítségedre lehetnek az alábbi kérdések:

 

  • -Kik fogják használni a fürdőszobát? Gyerekek, nagyszülők is?

  • -Van elég hely a kádnak, vagy csak a zuhanyzó jöhet számításba?

  • -Itt lesz a toalett is? 

  • -Hova kerül a mosógép?

  • -A szennyes ruhák, tisztítószerek, piperék tárolása hogy oldható meg?

  • -Csak tisztálkodásra kell a fürdőszoba, vagy a felüdülés, pihenés helyszíne is lesz?

 

Sokan már a színek összhangján, a csempék és a járólap mintáján is gondolkodnak ilyenkor, de ezek valójában csak részletkérdések a tervezéskor. Kezdetben csak a számszerű tényekre, adatokra lesz szükség: mi, mekkora, hol legyen a csaptelep, merre nyíljon a zuhanykabin ajtaja?

 

Meríts ötleteket!

 

Persze vannak, akik már az első lépésnél elakadnak, hiszen elképzelésük sincs arról, mi mindennel tehetnék komfortosabbá, praktikusabbá a fürdőszobát.

 

Érdemes ilyenkor katalógusokat nézegetni, másokat is megkérdezni. Nagyon jó ötlet böngészni a lakberendezési áruházak honlapját, így az árakról is tájékozódhatunk, és további ötleteket is meríthetünk akár a fürdőszobai kiegészítőkkel kapcsolatban is. 

 

A MagyarBrands díjjal is büszkélkedő Homelux áruház kínálatában szinte minden kapható, amire az otthon, a kert témájában szükség lehet a ház körül. Akár egy egyszerű, átlagos fürdőszobában gondolkodsz zuhanykabin telepítésén, akár wellnessélményt is nyújtó helyiségben gőzkabinnal vagy hidromasszázs káddal, itt megtalálod a neked való terméket. 

 

A részletes termékleírások is segítik a döntés meghozatalát. Máris könnyebb a dolgod a tervezéssel, ha tudod, mikor kell zuhanyfolyókát használni, miből készülhet a mosdókagyló, és hogy létezik egyáltalán álló fürdőkád.

 

A kivitelezés

 

Ha kellően átgondoltál mindent, megvannak az adatok, akkor csak a megfelelő szakembereket kell felkérned a kivitelezéshez. Szükséged lehet kőművesre, villanyszerelőre és burkolóra is a vízvezeték-szerelőn kívül.

 

A fürdőszoba teljes felújítását minden esetben bízzuk a mesterekre, ők jól tudják, mikor, mire kell figyelni, mit, milyen sorrendben kell elvégezni! Velük kell egyeztetni a kiválasztott bútorok, szaniterek, fürdőszobai kiegészítők kapcsán is, meghallgatni a tanácsaikat. 

 

Jöhetnek a részletek is: milyen színű legyen a csempe, meddig érjen a burkolat? Mekkora legyen a tükör?

 

Végezetül szerezzünk be néhány praktikus kiegészítőt is: szőnyeget, tárolódobozokat, illatgyertyákat, zöld növényeket, s máris kész az álom fürdőszoba!

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>