. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Aláírásgyűjtésbe kezdenek a gyömrői járásért
2013-11-24 13:34:30
Aláírásgyűjtésbe kezdenek a gyömrői járásért

Aláírásgyűjtésbe kezdenek a gyömrői járásért

A Gyömrő 2000 kör vezette település (Gyömrő), nem lett járásközpont 2012-ben, mert sikertelenek voltak a tárgyalások a járásközpont kialakításával kapcsolatban. „Egészen addig szeretnénk kardoskodni a gyömrői járás kialakítása mellett, míg el nem érjük célunkat” írta akkor Mezey Attila alpolgármester a Gyömrő újság hasábjain, aztán levéllel, majd személyesen keresték Navracsics Tibort, közigazgatatási és igazságügyi minisztert, de nem jártak sikerrel, mert a város nem lett járásközpont.

 

Közös fellépésre szólít fel az a szóróanyag, mely eljutott minden lakoshoz az elmúlt napokban. Aláírásgyűjtő akciót kezdeményez a város vezetése Gyömrőn és a környékbeli településeken azért, hogy Gyömrő ismét önálló járás lehessen.

 

Az országos döntéshozók felé így szeretnék jelezni, hogy nem csak egy-egy képviselő-testület saját döntése áll a kezdeményezés mögött, hanem széleskörű lakossági támogatás alapozza meg azt, hogy Gyömrő járásközponti szerepét visszakapja a térségben, amit a második világháború végéig betöltött, és a háború után elvettek a várostól. A város vezetőinek elképzelése szerint, nem a már kialakult központok egyikét akarják áttelepíteni Gyömrőre, hanem a meglévőkön felül kívánnak önálló járást kialakítani a környező hét településsel közösen. Az önkormányzati képviselők és a kezdeményezéshez csatlakozott civil és egyéb politikai szervezetek képviselői rövidesen elkezdik az aláírások gyűjtését.

 

Az év elején, februárban gyűjtött aláírásokat Gyömrő testületének többségét adó Gyömrő 2000 kör. Akkor petícióval akarták a Pest Megyei Közgyűlés figyelmét felhívni arra, hogy a városban Megyei Útkezelő kezelésében lévő Dózsa György út és Bajcsy-Zsilinszky út teljes egészét újítsa fel, valamint gyalogátkelőhelyeket építsen, 500 vagy 1000 méter távolságra egymástól, ezzel lehetővé téve a forgalmas megyei úton, a biztonságos átkelést.

 

Több mint ezer gyömrői lakos írta alá a petíciót és követelték a település egyik legforgalmasabb útjának felújítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától. Nemleges válasz esetén tiltakozó akciót helyeztek kilátásba a város vezetői.

 

Hiába volt Gyenes Levente polgármester éles hangvételű fellépése és hiába küldte el a petíciót az összes felettes szervnek, hatóságnak az üzenettel, ha most sem kezdenek hozzá a felújításhoz, tiltakozó akciókra is számíthatnak. A petíció süket fülekre talált. Szűcs Lajost (Fidesz) a Pestmegyei Közgyűlés elnökét nem hatotta meg a polgármester és 1000 gyömrői lakos petíciója.

 

Uniós források hiányában idén már nem tudják felújítani a 3111-es utat, ám burkolatjavításokra van mód - közölte a petícióra válaszul Pécsi Norbert, a Magyar Közút szóvivője. Kifejtette, hogy az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében Pest megyében idén 85 kilométernyi, a gyömrőinél rosszabb állapotú mellékutak felújítására nyílik lehetőség. Mivel a programba tartozó beruházások listáját már lezárták, csak a 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban lesz forrás további útkorszerűsítésekre.

 

A gyalogátkelők kijelölése, terveztetése és kivitelezése a hatályos jogszabályok alapján a gyömrői önkormányzat feladatköre - reagált akkor a zebrák hiányát kifogásoló észrevételre a szóvivő.

 

PJ

 

 

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>