. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Akkor kellett volna!
2013-07-16 08:14:47
Akkor kellett volna!

Akkor kellett volna!

Megnyomorított emberek, ember csoportok, akik egyik napról a másikra elveszítik azt a biztos talajt a lábuk alól, amelyen eddig álltak. Azt hitték, velük nem történhetnek borzalmak, velük nem lehet úgy bánni, mint a kutyával. Most kiderült, igenis lehet, és lesz ez még rosszabb is.

 

Mire is gondolok?

 

Akkor kellett volna a társadalomnak összefogni, amikor a Fidesz aljas módon törvényt alkotott arról, hogy a katonáktól, rendvédelmi dolgozóktól elveszi a nyugdíjat, és helyette –járadékot ad, amiből még 16% adót is visszatartanak, de annak igazi jogcíme a mai napig nincs tisztázva. Emlékezzünk csak egy kicsit! Milyen sokan mondták, hogy ezt meg kell csinálni, ha azt akarjuk, hogy az országban minden rendben menjen.

 

Katonák, rendőrök harcoltak a jogaikért, ők hívták fel a figyelmet arra, hogy ha őket bedarálják, akkor a társadalomban élő egyetlen csoportnak nem lesz nyugta, mert mindet megzsarolják, padlóra teszik. Volt kárörvendő nevetés. – megérdemlitek, fiatalon menetek nyugdíjba –dolgozzatok– mondtátok sokan.

 

Akkor kellett volna a társadalomnak összefogni, amikor a rokkantakat szégyenítették meg, és a kéz és láb nélküli mozgásképtelen embereket munkaképesnek nyilvánították, nyugdíjukat elvették és 28.000 forintos járadékot kaptak helyette. Mehettek az utcára, mert a rezsit, a bankkölcsönt, a gyermekiskoláztatását, de még a gyógyszert sem tudták fizetni. Nem érdekelte a társadalmat a más emberek sírása, zokogása, könnyének hullatása.

 

Akkor kellett volna a társadalomnak összefogni, amikor megalkották a munkatörvénykövét, és ellopták az emberektől azokat a jogokat, amelyekért egy évszázadon keresztül harcoltak, küzdöttek. Igazi ellenállás nem volt.

 

Akkor kellett volna a társadalomnak összefogni, amikor törvénybe iktatták az alaptörvényt– társadalmi egyeztetés nélkül, és amellyel ha tetszik, ha nem, egy sor jogot elveszítettünk. Lehetővé vált, hogy a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz, akkor zsebelje ki törvényesen az országot, amikor csak akarják.

 

Akkor kellett volna a társadalomnak összefogni, amikor a Fidesz haverok megkapták az állami földeket, elvették azoktól, akik nehezen, de művelték, akik élni akartak. Nem szóltunk, mert elvették.

 

A nóta valahogy így szól:

„Nincsen pénzem, de majd lesz, hogyha Budapesten vásár lesz…”

 

Van vásár, az egész országban. Ismét megnyomorítanak, lehetetlenné tesznek néhány ezer családot csupán azért, hogy a csókosok, a barátok, talpnyalók, a gazember maffia tagok pénzhez jussanak!

 

Most már nincs társadalom, amelynek tagjai megszólalhatnának! Elvették az emberek kedvét attól, hogy szólni merjenek, elvették a kedvet még az élni akarástól is. Hullnak az áldozatok, mint a legyek! Öngyilkosság, értelmetlen családi drámák, amikről vagy tudunk, vagy nem. Mind, - mind oda vezethető, hogy már nincs, ami éltesse, ami reményt adhatna az embereknek.

 

Akkor, a kezdetek kezdetén kellett volna összefogni a rendvédelmi dolgozókkal, katonákkal, rendőrökkel, tűzoltókkal és a többiekkel. Könnyebb volt azonban nevetni azon, hogy „ezek megszívták” és menjenek vissza dolgozni, mert még fiatalok. Nem látni előre azt, hogy ezek a bohócok mindenkiért kiálltak, és kigúnyolni, kinevetni – enyhén szólva is bűn volt.

 

Trafikosok, és mindazok, akikre most kerül sor! Vegyétek észre, hogy már szinte senki sincs, aki szóljon, aki kiálljon mellettetek! Ma, a vagyonőröket vizsgáztatják – saját pénzükből kötelezik, - de nem kapnak táppénzt, ha betegek, amikor szabadságra mennek, lenyelik a járulékokat, - dolgoznak havonta 240 – 300 órát megfeszített munkatempóban.  Mindezek fejében óránként 350 – 450 forintot fizetnek nettóban!

 

Bohócok lettünk, mert hagytuk. Eljött az ideje annak, hogy összes bohóc, akinek az arcára könnycsepp hullik, végre talpra álljon, és alaposan megrázza az arénát, hogy a porondmester eltűnjön örökre a politika színpadáról.

 

Villás Lajos

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>