. Ma Márk napja van.
Aki szereti az Árvácskákat, rossz ember nem lehet
2014-07-13 18:53:58
Aki szereti az Árvácskákat, rossz ember nem lehet

Aki szereti az Árvácskákat, rossz ember nem lehet

A mai napon (2014.07.13.) rendezte a Gyömrői Árvácskák Állatotthon a Fekete Kutyák Napja elnevezésű sétáltatós és jótékonysági rendezvényét. A fekete kutyák örökbefogadás terén hátrányban vannak világos bundájú sorstársaikkal szemben, így az odalátogatók az önzetlen állatbarát társaság mellett, a sötétszőrű négylábúakat is segíthették.

 

A sétáltatós nap ismét nagy sikert aratott, 100-150 érdeklődő és segítő fordult meg a telephelyen. A megjelentek között volt Szabó Rebeka az Együtt-PM politikusa, de a helyi szervezetek aktivistái is képviseltették magukat, köztük a KIGYE, a Gyömrői Társaskör és a helyi DK vezetői, tagjai. Nagydolog ez, hiszen ha politikai meggyőződések szerint különböző emberekről is van szó, a jó cél érdekében hajlandóak együtt tevékenykedni.

 

A jótékonysági nap alkalmából az Árvácskák Állatotthon rengeteg műanyagflakonhoz, és kupakhoz juthatott, aminek értékesítésével ki tudják egészíteni szűkös költségvetésüket. Sajnos, folyamatos anyagi gondok veszélyeztetik az állatmenhely működését és az ott lakó állatok életét, ezért becsülnek meg minden egyes segítő kezet, flakont, vagy kupakot az önzetlen állatvédők.

 

A sorban egymás után beparkoló autókból, természetesen mindig előkerült pár palack, kutyaeledel, finomságok, valamint kisebb-nagyobb gyermekek, jó szándékú felnőttek, akik boldogan sétáltatták az örökbefogadásra váró ebeket. Nagyon hasznos és példaértékű egy ilyen esemény. Rávilágít arra, hogy van képessége a civileknek és szervezeteknek arra, hogy önzetlen módon tudjanak értéket teremteni.

 

A jótékonysági könyvvásár is sikert aratott, de ez nem jelenti azt, hogy hosszútávon megoldás született volna az anyagi problémákra. Túl sokszor van szükség hasonló rendezvényre és a civil segítségre az Állatotthon életben maradásához. Egy ilyen szervezetnek egy normális világban nem így kellene működnie, biztos, folyamatos és talán önkormányzati támogatásokból kellene működniük, hiszen amit tesznek az hasznos. Nem nekik hoz hasznot, hanem az állatoknak és Gyömrő lakosságának.

 

Ha Ön segíteni szeretne, akár SMS-ben is megteheti, erre a linkre kattintva további információhoz juthat.

 

 

 

Gyömrői Hírhatár

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-07-13 19:55:01

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>