. Ma Gedeon napja van.
Akadozik a közlekedés a havazás miatt
2015-01-25 08:39:40
Akadozik a közlekedés a havazás miatt

Akadozik a közlekedés a havazás miatt

A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs. A hófúvás veszélye miatt már három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel azt közölte: a Dunántúlon szombat kora reggel óta gyakorlatilag folyamatosan, változó intenzitással havazik. A legtöbb hó Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében hullott. Több helyen - főleg Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében - kisebb-nagyobb hóátfúvásos szakaszok alakultak ki, így vasárnap hajnalban le kellett zárni a Bakonygyepes és Noszlop közötti négyszámjegyű mellékutat, de elzárt település nincs az országban. Több száz munkagép, folyamatos rotációban dolgozik.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a Dunántúlon a hajnali, reggeli órákban több helyen előfordult, hogy járművek árokba csúsztak. Fejér megyében, a Velence és Pusztaszabolcs közötti úton egy sószóró autó, a Veszprém megyei Csóton egy menetrend szerinti autóbusz csúszott árokba; a balesetekben nem sérült meg senki.

 

Pest megyében még csak szállingózik a hó


Az Útinform vasárnap reggeli összesítése szerint a Dunántúlon, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében esik vagy szállingózik a hó, keleten esik vagy szemerkél az eső. Ajka környékén már 10 centiméteri körüli a hóréteg. Az autópályák burkolata mindenhol vizes, sónedves, az M1-es komáromi és lébényi szakasza egyelőre latyakos.


Az autósokat arra kérik, hogy aki útnak indul, csak a téli útviszonyokra megfelelően felkészített gépjárművekkel közlekedjen.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Veszprém, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében a havazás miatt elsőfokú, a hófúvás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére a havazás és a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Csak a havazás miatt Bács-Kiskun és Pest megyére, valamint Budapestre is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.


A viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

 

Pápán és környékén több út járhatatlan

 

Pápán és környékén a viharos erejű szél hótorlaszokat emelt, több alsóbbrendű út járhatatlanná vált, de elzárt település nincs.


Kamion zárja el az 1-es utat Komárom után


Keresztbe fordult egy kamion az 1-es főút 93-as kilométerénél, Komárom és Ács között, a jármű a teljes útpályát elzárja.

 
Gyömrői Hírhatár/MTI Fotó: Nagy Lajos
 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-01-25 12:23:33

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>