. Ma Márk napja van.
A rágalmazó Szűcs Lajost Varju László is nyílt vitára hívta
2014-03-20 22:52:47
A rágalmazó Szűcs Lajost  Varju László is nyílt vitára hívta

A rágalmazó Szűcs Lajost Varju László is nyílt vitára hívta

Lakossági fórumot tartott a Pest megye 7-es számú választókerületben induló fideszes Szűcs Lajos és az érte kampányoló Harrach Péter Gyömrőn, a Hankó István Művészeti Központban, szerdán.

 

A jelenleg is országgyűlési képviselő és a Pest megyei közgyűlésnek elnök, Szűcs Lajosnak sikerült olyat mondania a fórumon, hogy ezért Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa nyílt vitára szólította fel a megye elnököt.

 

 

 

 

Azért tette ezt Varju, mert Szűcs egy hallgató kérdésére azt válaszolta, hogy azért vannak olyan rossz állapotban a Pest megyei fenntartású utak, mert 2010-ben 40 milliárd forint hiányzott  az út felújításra elkülönített pénzből, amiért Varju László volt a felelős. Szűcs itt be is fejezte a válaszát a feltett kérdésre, további indoklást nem közölt a hallgatóival, ami alátámasztotta volna állításait. A közönség soraiból nem is érkezett igény arra, hogy megmagyarázza vádjait a DK politikusával szemben. Elég volt az, hogy a fideszes jelölt bedobja Varju László nevét és ezt el is fogadták "korrekt", kielégítő válasznak.

 

Hírportálunk megkereste Varju Lászlót és azután érdeklődtünk, hogy a Pest megyei közgyűlés elnöke vajon mire gondolhatott és mire alapozta állításait. A DK politikusa azt válaszolta, hogy a fideszes politikus kínjában már nem tud mit mondani arra a tényre, hogy a megyei utak nagyon elhanyagolt, rossz állapotban vannak.

 

Hozzátette: 2010 óta bőven lett volna idejük karban tartani a Pest megyei utakat, de nem tették. Lehettek volna uniós források az úthálózat rendbetételére, de inkább olyan beruházásokat reprezentáltak, amik Orbán Viktornak kedvesek, mint például a stadionok építése.

 

Varju László nyílt vitára szólította fel  Szűcs Lajost a kijelentéséért, amit a Pest megyei 7-es választókerület egyik településén bonyolítanának le egy lakossági fórum keretein belül, még az országgyűlési választások előtt.

 

Előzően Szabó Rebeka, a Kormányváltó Szövetség  jelöltje hívta vitára a fideszes jelöltet (itt), de Szűcs Lajos elhárította az ellenzéki politikus kezdeményezését, azzal a mondvacsinált indokkal, hogy nem ért a földügyekhez.

 

 

Szűcs Lajost Gyömrőn, a  Művészeti Központ bejáratánál egyszemélyes flashmob és egy transzparens fogadta, amelyen azt kérte számon a fideszes jelöltön, hogy miért menekül a Szabó Rebekával való vita elől. Szűcs a rögtönzött demonstrációt szótlanul és közönnyel vette tudomásul, nem úgy, mint a "keresztény", "nemzeti" párt hívei, akik közül többen a fórumra érkezve az ellenzéki jelölt személyére olyan megjegyzéseket tettek, ami a Kormányváltó jelöltet a  női mivoltában sértette meg. A demonstrációt konstatálva: hangos megjegyzéseket tettek és volt olyan, aki egyenesen szexuális ajánlatot tett a Kormányváltó jelölt plakátját látva. A megdöbbentő az volt, hogy mindezt a férfi a hölgy kísérője oldalán tette. Úgy látszik a vak komondor mentalitás nem csak a Fidesz parlament frakciójában eltűrt viselkedési forma.

 

 

A Művészeti Központ székei megteltek, ami egy felületes számolás alapján 140-150 fő közötti létszámot jelent. A rendezvényen részt vett Gyömrő polgármestere, alpolgármestere, aljegyzője, önkormányzati cégek vezetői és nagy számban a polgármesteri hivatal dolgozói.

 

 

A gyömrői polgármester nem hiába volt ott, mert  feladata is volt. Át kellett vennie azt az óriás levelet Szűcs Lajostól, teátrális, ünnepélyes körülmények között, amit Orbán Viktor küldött.

 

A levél tartalma egy cizellált igazolás volt, amely a település 1,3 milliárdos adósságának átvállalásáról szólt. –  Megjegyzendő, hogy  ez azért is érdekes, mert eddig úgy tudhattuk az önkormányzati tájékoztatásokból (itt), hogy Gyömrő estében ez az összeg 454 millió forintot jelent.

 

De ne akadékoskodjunk mindig, - van tartozás - nincs tartozás. A Fidesz hívőknek ez az egy milliárdos különbség egyébként fel sem tűnt, és ha azt mantrázzuk, hogy, amit nem tudunk az nem fáj, akkor boldogok lehetünk, mint a lelki gyopárok. Tulajdonképpen teljesen mindegy is, mert ezeket a hiteleket vissza kell fizetni, csak nem azok fizetik vissza, akik felvették, hanem általában az adófizetők.

 

Táviratstílusba foglalva a tudósítást, hogy mi hangzott még el:

 

Szűcs Lajos többször is elmondta: Orbán Viktor úgy küldött csatába, hogy le kell győzni a medvét (Szabó Rebeka) és akkor beszélhetünk a szűccsel.

 

Szűcs emlékeztetett arra, utalva 2002-es választási vereségükre: igenis van vesztenivalója a kormánypártoknak., mert akit egyszer a kígyó megmart, az a gyíktól is fél.

 

Harrach Péter kijelentette: Magyarországon csak egyetlen államférfi van, Orbán Viktor.

 

Kínos pillanatai lehettek a  gyömrői polgármesternek akkor, amikor az egyik kérdező lakos, azt firtatta, hogy miért takarják ki a politikusok arcát akkor, amikor rossz fát tettek a tűzre és ezért büntetőeljárás indul ellenük. Valamint azt is sérelmezte, hogy a bírósági eljárások miért húzódnak el évekig, főleg a gazdasági bűncselekmények körében. Gyenes Levente, polgármester ellen ugyanis a Kecskeméti Törvényszéken büntető eljárás folyik. A   vádirat szerint a polgármester hetedmagával bűnszervezetben működtetett számlagyárat. Gyenes Leventére fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész. A témával kapcsolatos részletesebb információ (itt) olvasható.

 

Az egész este olyan volt, mintha egy buisness-egyház szeánszára csöppent volna az ember. A felszólalók többsége áhítatukat fejezték ki Orbán Viktor, miniszterelnök felé.

 

Érdemes lett volna kérdezni, de olyan volt a légkör  mint egy harmadosztályú amerikai kalandfilmben, amikor az ellenszegülőt, mint  áldozatot, a törzs fejének kegyéért és jóindulatáért feláldoznak.

 

A kérdés ami nem provokálásból, nem lett feltéve:

 

"Nemrégiben Gyömrőn a szelektív hulladékgyűjtést végző cég felmondta a szolgáltatást, mert a rezsicsökkentés miatt mesterségesen leszorított árakkal és a kormány által megnövelt terhekkel már nem bírták folytatni a tevékenységüket. Most az önkormányzat megoldotta a helyzetet, de ha az önkormányzat tesz ebbe pénzt, akkor szintén közpénzt költünk a hulladékkezelésre, aminek máshol is meglenne a helye! Más településen olyan is előfordult, hogy a Katasztrófavédelemnek kell kijelölnie a hulladékszállító szolgáltatót, mert a kormány intézkedései miatt tönkrementek a cégek, amik egyébként sokszor kisvállalkozások voltak, nem is multinacionálisak. Amit a kormány rezsicsökkentés címén elenged nekünk a hulladék díjából, azt utána visszaveszik az önkormányzatokon keresztül?"

 

A fideszes kampány rendezvény záró akkordjaként Gyenes Levente kissé szokatlan módon, mert független polgármesterek ilyet nem szoktak  „jó házigazdaként” meghívta a jelenlévőket egy állófogadásra.

 

Hallama János

Utoljára frissítve: 2014-04-11 11:48:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>