. Ma Gedeon napja van.
A pünkösdi hosszú hétvégén is sok lesz a napsütés
2017-06-01 18:07:32
A pünkösdi hosszú hétvégén is sok lesz a napsütés

A pünkösdi hosszú hétvégén is sok lesz a napsütés

Pénteken nagyjából a Győr-Békéscsaba vonaltól északkeletre derült, napos idő lesz legfeljebb kevés fátyolfelhővel. Ettől a vonaltól délnyugatra is sok napsütés várható, de a Dunántúl délnyugati részein helyenként zápor és néhány zivatar is kialakulhat. Helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet "szeszélyes területi eloszlásban", tág határok, 6-17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elő, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.
    

Szombaton északkeleten derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. Másutt gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, a Dunántúl nyugati és déli részén délutántól elszórtan, a középső országrészben néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarban erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 10-16 lehet. A nappali maximumok 27-32 fok között alakulnak.
    

Vasárnap is többnyire napos időre lehet számítani. A délutáni, esti órákban elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúl északi részén megerősödhet, illetve zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között várható.
   

Pünkösdhétfőn a többórás napsütés mellett többfelé valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 14-20 fok között valószínű. Napközben az Alföldön 29-32, másutt 24-29 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.


MTI

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>