. Ma Márk napja van.
A petíció nem veszett el, az Önkormányzat dolgozik a problémák megoldásán
2012-11-08 13:33:44
A petíció nem veszett el, az Önkormányzat dolgozik a problémák megoldásán

A petíció nem veszett el, az Önkormányzat dolgozik a problémák megoldásán

Előző cikkünkre reagálva (Az elfelejtett petíció: „Félve jövünk haza este a sötétben, főleg a nők a gyerekekkel.”), Gyenes Levente felkereste a Gyömrői Hírhatár szerkesztőségét. Az általa kapott információk szerint a petíció megválaszolása nem csúszott ki a határidőből, szándékukban van azt megválaszolni, sőt lépéseket is tett az Önkormányzat a problémák megoldásának irányába. (Az eredeti levél 1.oldal, és 2.oldal.)









 

Gyenes Levente alábbi levelet jutatta el szerkesztőségünkhöz:

 

„Tisztelt Szerkesztőség!

 

A mai napon online híroldalukon az „elfelejtett petíció” című cikkükkel az alábbiakkal kapcsolatban szeretnék reagálni.

 

Önkormányzatunkhoz 2012. október 17-én érkezett meg az oldalukon is olvasható petíció.

Október 17-én iktatásra és kiszignálásra is került sürgős jelzéssel, valamint saját megjegyzésemmel, melyben írásos tájékoztatást kérek az üggyel kapcsolatban. A hivatali rend szerint a feladó borítékját is meg kell őrizni, így szkennelve továbbítom Önöknek ezt, amely bizonyítja, hogy Október 15-én adta föl ezt a levelet Budapesten Török Krisztina.

 

A petíció kézhezvétele óta az alábbi intézkedések történtek:

 

Október 20-án megkezdődött a Pataki lakótelepre vezető út kátyúzása. Jelenleg zúzott murva került a nagyobb lyukakba, hogy az út járható legyen. Az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérve minél előbb ezeket a részeket le is aszfaltozzuk.

A műszaki irodáról levelet küldtünk a 3111-es út állami közútkezelőjének, amelyben a petíció alapján kértük a közlekedési tükör kihelyezését.

Az erdészettel megállapodtunk, hogy az út két oldalán lévő behajló ágakat a lombhullás után visszavágják.

Az ELMŰ irodán bejelentettük, hogy a nagy feszültségű elektromos vezeték alatt nem történt meg a fák visszagallyazása, így ezt sürgőséggel tegyék meg.

A város közvilágítását szerelő és karbantartó céget felkértük, hogy adjon árajánlatot legalább 4 közvilágítási lámpatest kihelyezésére erre a szakaszra, ezt az ajánlatot még várjuk.

 

A H-Busz vezetésével, ill. a településüzemeltető cégünk vezetőjével november 13-án találkozunk a buszmenetrend egyeztetése ügyében, ennek keretében megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a helyi buszjárat milyen feltételek mellett közlekedtethető a Pataki lakótelepre és milyen sűrűséggel.

 

Mivel mindezekről cikkük megjelenését követően tájékozódtam, és fentiekről saját magam is meggyőződtem, így megállapítottam, hogy munkatársaim megfelelő módon végzik a feladatukat. Kérdésemre az ügyintézők elmondták, hogy az után szerették volna a petícióra az írásos választ megküldeni, nem kicsúszva a törvényes határidőből, hogy a petíció összes pontjára vagy intézkedés történt vagy elkezdődött és erről tudják majd az ottani lakosokat informálni, az összes megtett intézkedést összefoglalva.

 

Polgármesterként annyit szeretnék ehhez az ügyhöz fűzni, hogy valóban a Pataki lakótelep messze van, nem rendelkezik infrastrukturális  feltétel rendszerrel, mint városunk többi része.

Ennek elsősorban az az oka, hogy például az út esetében jelentős teherforgalommal kell számolni.

 

Az egykori laktanya területét a mostani tulajdonos Péteri község önkormányzata ipari célokra hasznosítja, valamint mivel a lakótelep az erdő közepén helyezkedik el, így az erdőt kezelő NEFAG Zrt. munkagépei, traktorai, teherautói is használják ezt az utat. Már többször folytattam magam is egyeztetést az ügyben, hogy az út karbantartásához, illetve ennek a kb 1 km útszakasznak a teljes rendbehozatalához szükséges több mint 10 millió forintnyi költségbe szálljon be, mindenki aki az utat használja.

 

Sajnos ezekre mind merev elutasítás volt a válasz. Péteri községének nincs pénze, melyet erre a célra fordíthatna, a laktanya területén lévő cégek Péteri irányába megfizetik az iparűzési adót, valamint a teherautóik után a súlyadót, így ők ezzel letudva érzik a rájuk háruló költségeket, a NEFAG Zrt-nek pedig nincs szüksége aszfaltos útra hiszen az erdészeti gépek alapvetően nem ilyen utatok közlekednek Sajnos önkormányzatunk sem rendelkezik akkora forrással, amely lehetővé tenné, hogy olyan többrétegű, nagy teherbírású útszerkezetet alakítsunk itt ki, amely nemcsak a lakosokat szolgálja ki, hanem a teherközlekedést is.

 

Így azonban évről-évre szinte már a kátyúzások után azonnal újabb kátyúk keletkeznek.

Összességében igyekszünk az ottani családok problémáin segíteni, de valóban ők is jól érzik, hogy a távolság és a magyar néphadseregtől megörökölt körülmények nagyon megnehezítik az 1990-es években és utána ide költözöttek életét.

 

A laktanya fölszámolása után az ingatlanokat nem, csak a problémás helyzeteket megöröklő önkormányzat azonban messze nem rendelkezett és nem rendelkezik magyar honvédséghez mérhető költségvetéssel és lehetőségekkel.

 

Természetesen bízom benne és mindent megteszek annak érdekében, hogy az itt élők életkörülményeit a jövőben javítani tudjuk.

 

Gyömrő, 2012. november 8.                                    

Tisztelettel: Gyenes Levente polgármester”

 

 

A hivatkozott cikkünk a fentiek értelmében kiigazításra szorul. Felvettük a kapcsolatot a petíciót beadókkal is kik megerősítették valóban később kerülhetett az Önkormányzathoz levelük. Elmondásuk szerint, többször kértek időpontot a petíción szereplő dátumtól kezdve, amit nem kaptak, így kénytelenek voltak postázni a panaszaikat. Bár Ők is tudatában vannak, hogy a tágabb határidő tartása jelzésükkel kapcsolatban szabályos, jelezték a petícióban, hogy 15 napos válaszadási határidőt kérnek, ami letelt.

 

Mivel az Önkormányzatnak a kézhez vételtől számítva kell tartani a szabályozott határidőt (30 nap), így kijelenthető, nem történt eljárásukban mulasztás.


AEN

 

Utoljára frissítve: 2012-11-08 13:50:28

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Plavecz Péter
Kedves Polgármester Úr! Úgy látszik azért még sem olyan tájékozott. A murva valóban kikerült kb. 2m3 az egy kilométeres szakaszra a két út oldalára leborogatva. Nesztek ........! A kátyúzás elkezdődött, mert az ott lakók elkezdték széthordani a murvahalmokat (ugyanis nem fért el egymás mellett két autó, forgalmi akadályt nem kért senki, legalább is a petícióban nem olvastam)amiben szilka nagyságú kövek vannak és 20 km/h-nál is szétveri az autó alját A másik ez az ügy már kb. fél éve húzódik, ugyanis az Ön kollégája írásban ígéretet tett ömlesztett sóder kiszállítására (dokumentum is van róla), persze úgy, hogy a lakók hordják szét a gödrökbe. Senki nem azért fizet súlyadót, hogy az önkormányzat útjait javítgassa!!! A laktanya péteri részében teherautó nem közlekedik sűrűn kb 2-3 alkalom/hó, tehát nem teszik tönkre az utat. Egy kozmetikai csomagoló, egy fényező és egy kis lakatosműhely üzemel a területen. Egy nagyobb cégnek is itt van a telephelye, de ők egész évben máshol dolgoznak. Az erdészet használja a saját útját a gépeivel! Az sem igaz, hogy merev elutasítás volt a válasz a közös javításra, hiszen az egyik tulajdonos az egész út rendbetételét vállalta volna, ha hagyják. Mivel az összes költség 10 millió forint lenne az 10.000Ft/m-re jön ki. Körülbelül 300 méter az igazán rossz útfelület a többi tényleg csak kátyúzás. A 3 millió forint jelentős részét befizették hosszú évek óta az itt lakók, tehát az összeg rendelkezésre áll! Mielőtt bármit is leír, hát nézzünk már szét előtte egy kicsit!!!
2012-11-09 07:13:55
Török Krisztina
"Mivel az Önkormányzatnak a kézhez vételtől számítva kell tartani a szabályozott határidőt (30 nap), így kijelenthető, nem történt eljárásukban mulasztás" A fenti cikkből kiragadott idézetre reagálva jelzem, hogy a 30 napos határidő a mai nappal lejár. Ez idáig semmiféle hivatalos vagy nem hivatalos értesítést, tájékoztatást nem kaptunk a petíciónkkal kapcsolatban. Ezek után ne érezzük úgy, hogy semmibe vesz minket az önkormányzatunk?
2012-11-15 10:54:35

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>