. Ma Adél napja van.
A péceli polgármester ezt találta mondani: Gyurcsány Ferenc le van szarva
2014-03-14 12:40:56
A péceli polgármester ezt találta mondani: Gyurcsány Ferenc le van szarva

A péceli polgármester ezt találta mondani: Gyurcsány Ferenc le van szarva

Elmaradt a Demokratikus Koalíció a tegnapra, csütörtökre tervezett lakossági fóruma Pécelen.  Olyan prózai ok miatt, miszerint az előzetesen lefoglalt helyszínt Szöllősi Ferenc, Pécel polgármestere megtorpedózta - mondta lapunknak Turcsányi Zsolt, a Demokratikus Koalició választókerületi elnöke.


A politikus a továbbiakban elmondta, hogy a polgármesteri hivatalból a rendezvény előtti napon, szerdán Szöllősi Ferenc aláírásával a következő válasz érkezett: "a fórum megtartásához a terem bérlését nem engedélyezem, mivel az intézményben más program kerül megszervezésre”.

 

A péceli polgármester szóban azt mondta egy, a határozatát firtató helyi politikusnak, hogy Gyurcsány Ferenc le van szarva – mondta el Turcsányi Zsolt.

 

Az üggyel kapcsolatban Turcsányi a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:


A Demokratikus Koalíció Péceli Szervezetének közleménye


„Mitől „független” a polgármester? Pécel lakosságától? A Demokratikus Koalíció Péceli Szervezete március 10-én, hétfőn – a törvényes eljárásnak megfelelően – a polgármesteri hivatalban engedélyt kért Gyurcsány Ferenc lakossági fórumának megtartására. Akkor derült ki, hogy a volt miniszterelnöknek számos elfoglaltsága mellett a héten sikerült szabaddá tenni egy estéjét, így Pécelt választotta fórumának helyszínéül. A DK elnöke már tavaly novemberben szeretett volna találkozni a péceliekkel, de Szöllősi Ferenc akkor sem engedélyezte a fórum megtartását.


Szalontai László, a DK helyi elnöke előzetesen megkérdezte a szóba jöhető intézményeket, hol van lehetőség megtartani a fórumot. A kérelem így a Petőfi Általános Iskolára szólt, mivel március 13-án 18 órától annak az aulája volt szabad. Abban az időpontban – a tájékoztatás szerint – a Szemere Általános Iskolában a március 15-i ünnepségre próbáltak, míg a művelődési ház Isaszegi úti részlegébe Szöllősi Ferenc polgármester hirdetett meg lakossági fórumot.


Ennek fényében a kormányváltó összefogás képviselői és aktivistái erőt és fáradságot nem kímélve – szórólapot szórtak, e-maileket küldtek és telefonáltak, értesítették az embereket, hogy a DK elnöke Pécelre jön. A találkozót sokan várták, hiszen nem sokkal az országgyűlési választások előtt, az emberek kíváncsiak a pártok programjaira, elképzeléseire, másrészt Gyurcsány Ferenccel sokan szerettek volna személyesen találkozni.


A polgármesteri hivatalban történt kérelem benyújtása után azt a tájékoztatást kaptuk, hogy szerdán aláírhatjuk az aula bérleti szerződését. Azonban szerződés helyett szerdán, Szöllősi Ferenc aláírásával a következő válasz érkezett: a „fórum megtartásához a terem bérlését nem engedélyezem, mivel az intézményben más program kerül megszervezésre.”. Időközben kiderült, hogy az eredetileg a művelődési házba meghirdetett polgármesteri fórumot áttetette a Petőfi Iskolába, Gyurcsány Ferenc fórumával egyidőben.


Gyurcsány Ferenc betegsége miatt ugyan nem tudott volna eljönni, de helyette Molnár Csaba, a DK alelnöke szívesen válaszolt volna a kérdésekre, amennyiben az aula rendelkezésre állt volna.


Véleményünk szerint Szöllősi Ferenc immáron második alkalommal hiúsítja meg azt, hogy Gyurcsány Ferenc, illetve a DK Pécelen lakossági fórumot tartson. Véleményünk szerint Szöllősi Ferenc nem képviseli a péceli választópolgárok érdekeit, ezért: tiltakozunk és nemtetszésünknek adunk helyt sok péceli lakos nevében.

Tiltakozunk az ellen, hogy Szöllősi Ferenc polgármester a demokráciát semmibe véve megakadályozza azt, hogy egyes pártok képviselői elmondhassák programjaikat.


Tiltakozunk az ellen, hogy Szöllősi Ferenc önkényesen rendelkezzen arról, hogy ki jöhessen városunkba és ki nem.


Tiltakozunk az ellen, hogy Szöllősi Ferenc minket, választópolgárokat megakadályozzon abban, hogy minél szélesebb tájékoztatást kaphassunk.


Tiltakozunk az ellen, hogy Szöllősi Ferenc, közel 16 ezer ember képviseletében lejárasson minket, lejárassa városunkat.

Hisszük, hogy demokráciában minden párt képviselőjének joga van találkozni a választópolgárokkal.


Hisszük, hogy demokráciában minden választónak joga van találkoznia a pártok képviselőivel.


Hisszük, hogy demokráciában a polgármesternek az összes embert képviselnie kell, párt- és értéksemlegesen.

Véleményünk szerint Szöllősi Ferenc ezzel a magatartásával nemcsak városunkat járatja le, hanem Szűcs Lajost, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét is, aki rendszeres vendége Pécelnek.

Véleményünk szerint Szöllősi Ferenc polgármester bocsánatkéréssel tartozik a Demokratikus Koalíciónak, Magyarország volt miniszterelnökének, és annak a több száz péceli polgárnak, akiket megakadályozott abban, hogy demokratikus jogaikat érvényesítsék. Bocsánatkéréssel tartozik azoknak az idős embereknek is, akik elfáradtak a fórumra, és most becsapva, megszégyenítve érzik magukat.


Véleményünk szerint Szöllősi Ferenc polgármester valóban „független”. Pont azoktól, akiket képviselnie kéne: Pécel lakosságától - írja közleményében Turcsányi Zsolt, a Demokratikos Koalició választókerületi elnöke.

 

Kapcsolódó cikkünk a témában:

Amit a Fidesznek szabad, az másnak tilos!

Ilyenek a független városvezetők ismérvei?

A független, pártoskodó polgármester annak ad igazat, aki többet ígér

 

Hallama János

Képen: Szöllősi Ferenc, Pécel polgármestere

 

Utoljára frissítve: 2014-04-11 11:46:25

További híreink
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Aktuális Bővebben
A pápai ravatal után homár, polip, articsóka főfogású szerény luxusebédre ült be Orbán és neje
Miközben itthon hiány van az ársapkás burgonyából, zavar lehet a kormánykommunikációs gépezetben, hogy nyilvánosságra került Orbán római luxusebédje, amire nem kis ízlést...
2023-01-05 15:42:29, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Tóth Gabi arról mesélt, hogy hogyan telt náluk a karácsony. Szerinte az ünnepek ideje alatt a felnőttek is meg...
Bővebben >>