. Ma Csongor napja van.
A monori zsaruk elfogták a magát banki ügyintézőnek kamuzó férfit
2015-10-03 08:37:58
A monori zsaruk elfogták a magát banki ügyintézőnek kamuzó férfit

A monori zsaruk elfogták a magát banki ügyintézőnek kamuzó férfit

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat csalás bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Attila 38 éves vaszari lakos ellen- tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 

S. Attila a  tavalyi, valamint az idei évben egy bank alkalmazottjának adta ki magát és hét alkalommal több millió forintos hitel ügyintézését ígérte ügyfelei részére, melynek költségeire és az ügyintézési díjra különböző összegek átutalását kérte. A hitelt ingatlan vásárlására, valamint projektek megvalósulásához szerették volna felvenni, melyhez a férfi kérésére 80 ezer és 200 ezer forint közötti összegeket utaltak át az általa megadott bankszámlaszámra. S. Attila a hitelügyintézést az egyik internetes oldalon is hirdette, melyre többen jelentkeztek.


A hitel intézésére, folyósítására egyik esetben sem került sor, a 38 éves férfi az átutalt összegeket nem fizette vissza. Az általa okozott kár eddig meghaladja az 1 millió forintot, azonban a rendőrség tudomása szerint a férfi további személyeket is becsapott. A nyomozás során a monori rendőrök megállapították, hogy S. Attila semmilyen munkaviszonyban nem állt az általa hivatkozott pénzintézettel, így a hitelek ügyintézésre, folyósítására sem volt reális lehetősége. Ezzel a férfi a sértetteket tévedésbe ejtette és részükre kárt okozott.

 

 

A monori nyomozók a 38 éves férfit – a beszerzett adatok alapján – egy vaszari ingatlanban 2015. október 1-jén 18 óra körüli időben elfogták és a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi lakásán tartott házkutatás során a rendőrök találtak 45 darab lőszert vagy annak utánzatát, melyeket lefoglaltak.

 

Az illetékes bíróság 2015. október 2-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ellene a további eljárás – szakértők bevonása mellett – a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le – olvasható a police.hun. 

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2015-10-03 08:41:15

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy...
Bővebben >>