. Ma Márk napja van.
A Liberálisoknak összejött! Hat nap, 125 százalék!
2013-10-25 16:31:02
A Liberálisoknak összejött! Hat nap, 125 százalék!

A Liberálisoknak összejött! Hat nap, 125 százalék!

Október 25. napján eljött az idő, mikor a sokak által előre temetett Liberálisok elindíthatják első önálló jelöltjüket. Ahogy már megírtuk, Fodor Gábor pártja (Magyar Liberális Párt), Dr. Vargha Nóra helyi lakost indította polgármester jelöltként. Információink szerint a liberális párt sikeresen teljesítette az első akadályt, megfelelő mennyiségű kopogtató cédulát adott le. Hamarosan megtudhatjuk, az előre vizionált harminc százalék liberális választó közül, hány százalék fogja Fodor Gábor liberális formációját támogatni.

 

Bősz Anettet, a Liberálisok egyik alapítóját kérdeztük a hajrá után közvetlenül, egy kis helyi falatozóban.

 

GyH: Miért határoztatok úgy, hogy nem csatlakoztok a demokratikus ellenzék közös jelöltjének támogatásához?

 

B.A.: Egész egyszerűen nem kerestek bennünket. Valószínűleg nem számoltak velünk. Szeretnek bennünket úgy említeni, mint akik esélytelenek, holott az előírt 308 darab cédula helyett közel négyszázat gyűjtöttünk, és meg kell jegyeznem: tíz nappal később kezdtük, mint a többi párt.

 

GyH: Mennyire volt nehéz a megfelelő számú kopogtatócédulát összegyűjteni? Ismernek Titeket az emberek?

 

B.A.: Személyesen én is itt voltam szinte egész héten, gyakorlatilag beköltöztünk az egyik vendéglátó ipari egységbe, szinte már főhadiszállásként kezeltük. Többen már az utcán megismertek, nagyon sokat beszélgettem helyi lakosokkal, itt is vannak liberálisok, akiket sikerült megnyernünk. Mindent összevetve úgy gondolom, nem volt nehéz.

 

GyH: Valóban városvezetésre készül a Vargha Nóra, vagy csak fel szeretnétek mérni milyen erősek vagytok?

 

B.A.: Egy politikai formáció célja kizárólag a választási győzelem lehet. Az esélyeket meg nem szeretném latolgatni, hiszen ez az első eset, hogy megméretteti magát a párt. Természetesen Nóra készül a városvezetésre, már jelenleg is a Jogi, Ügyrendi és Szociális Bizottság külső tagja a helyi városházán.

 

GyH: Mi a Liberálisok programja erre pár hónapra a Fóton?

 

B.A.: Mindenek előtt a katasztrofális közállapotokat kell felszámolnunk. Tíz hónap nem nagy idő, de hosszú távon építkezünk, és ehhez elengedhetetlen, hogy most mi magunk is ringbe szálljunk. Nem szabad elfelejteni, hogy nagy, többéves projektek elindítása megtörténhet. Ha adott esetben már az idei költségvetésben elindulhatnak azok az útfelújítások, bicikli-utak építése, vagy bármilyen olyan horderejű projekt, amelyre nem elég a következő tíz hónap, egy következő, normális hangvételű testülettel lehet közösen építkezni tovább. Ezt mindenféleképpen előremutatónak látjuk. Nóra is optimista e tekintetben. Mint minden Fidesz-vezetésű városban, itt is félelem van az emberekben. Az a célunk, hogy ezt az országgyűlési választásokig megváltoztassuk.

 

GyH: Az ellenzék köreiben egyre többször találkozunk női jelöltekkel, egyre több nő vállal politikai szerepet. Ez szándékos? Úgy gondoljátok a választók szívesebben teszik a voksukat hölgyekre?

 

B.A.: Ha én kimegyek az utcára, én embereket látok. Nekem mindegy, hogy férfi, vagy nő jön szembe. Ez nem azt jelenti, hogy néhányakon nem akad meg a szemem. Az én esetemben férfiakra gondolok. Nem változtat azonban a tényen, hogy képesnek kell lennünk arra, hogy nemtől függetlenül, egyéni kompetenciák alapján találjuk meg a legmegfelelőbb embereket betöltendő pozíciókra. Nóra maximálisan felkészült, és el tudná vezetni Fótot.

 

GyH: Lesz kampány? Bajai kampány lesz? Adjátok a neveteket egy hasonlóhoz?

 

B.A.: Kampány lesz, az első lépést megtettük, és leadtuk a szükséges ajánlószelvény mennyiségének százhuszonöt százalékát. A kampány most kezdődik, és tartogatunk a fótiak számára meglepetéseket. Tudom, hogy sokaknak már a szükséges ajánlószelvények összegyűjtése is meglepetés. Nekünk nem. Számolni kell velünk. 

 

AEN

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-10-25 19:26:43

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Lendvai Renáta
Tényleg jó volna Fótnak egy olyan polgármester, aki nem szégyell belemenni egy olyan viszonyba, ahol a férfi felesége épp a harmadik gyermeküket várja, egy olyan gyereket, akit a férfi is akart? Nem okozott számára problémát sem az, hogy közös szilveszteri programot szervezzen az anyával és a szemébe nézzen, sem az, hogy 3 gyerek apjával kezd ki, sem az, hogy nyilvánosan mutatkozzon a farsangi bálon újdonsült szerzemény párjával, miközben az anya újszülött gyermekével otthon a poklot élte meg? Milyen nő az, aki erre képes? És a nagy polgármesterkedés alatt hol lesznek Varga Nóra gyermekei, hisz jól tudjuk, a nagy l'amourban nem olyan régen ismételten apává tette Szabó Mihályt, a sokszoros apukát. Vannak szakítások az életben és vannak újrakezdések. Az okok sok esetben megérthetők. De a közös gyermekvállalás ideje talán nem ez az időszak, és az a nő, aki nem tiszteli a másik nőben a kiszolgáltatott anyát, az ne legyen az én polgármesterem! Meg van a rendelt ideje olykor a szakításnak, talán a megcsalásnak is. De attól még maradhatna a megcsalókban annyi "jóindulat", hogy legalább egy kis ideig meghúzzák magukat a nyilvánosság elől. Ennyi gyászidő még egy halottnak is jár. Egy újszülött édesanyját muszáj volt azonnal ország-világ előtt megalázni bálokra járogatással, ezzel-azzal amazzal, igaz? Milyen szavazók azok, akik ilyen emberre, egy ilyen nő(?)re szavaznának?
2013-10-27 21:51:07

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>