. Ma Márk napja van.
A kormányhivatal cáfolja a BM-et, de Gyenes nem mond le
2016-08-30 15:09:37
A kormányhivatal cáfolja a BM-et, de Gyenes nem mond le

A kormányhivatal cáfolja a BM-et, de Gyenes nem mond le

 


A Kormányhivatal augusztus 30-án újra megerősítette, hogy továbbra is fennáll a méltatlanság a tavasszal jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyömrői polgármesterrel, Gyenes Leventével szemben, így hiába mondott le korábban tisztéről, majd nyert ismét a vasárnapi időközi polgármester-választáson, tisztségét nem tarthatja meg.

 

Mindezt arra válaszul reagálták, hogy ma reggel egy olyan levelet közölt Gyömrő jegyzője, amiben a Belügyminisztérium főosztályvezetőjének véleménye szerint Gyenes Levente újraválasztása után polgármester maradhat.

 

A Kormányhivatal azt is jelezte, hogy egy kormányrendelet szabályozza mind a Miniszterelnökséget vezető miniszter, mind a belügyminiszter feladat- és hatáskörét, amely szerint a szakmai irányítást a fővárosi, megyei kormányhivatalok törvényességi felügyeleti tevékenységének ellátása felett a Miniszterelnökség gyakorolja, valamint a jogszabály szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletéért felelős tagja. A belügyminiszter előkészíti - többek között - a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek jogállására vonatkozó jogszabályokat - tették hozzá.

 

Gyenes Levente már most jelezte, hogy nem mond le, azonban Tarnai Richárd kormánymegbízott szerint a testületnek a következő ülésén, legkésőbb a méltatlanság megállapításának kezdeményezését követő 30 napon belül ki kell mondania a méltatlanságot. Ha ez nem történik meg vagy a döntés jogszabálysértő, a kormányhivatal a közigazgatási és munkaügyi bíróságnál fogja kezdeményezni a polgármester méltatlanságának kimondását.

 

A több mint 17 ezer lakosú városban tartott időközi önkormányzati választás előzménye, hogy Gyenes Leventét a Szegedi Ítélőtábla április 20-án bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, 2 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet; a bíróság a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el. Az úgynevezett "számlagyáras" perben Gyenes Levente hetedrendű vádlott volt.

 

GYH

 

Korábbi cikkünk a témában: Most szólunk! Ez történhet a gyömrői választás után



Utoljára frissítve: 2016-08-30 15:31:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>