. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A kormány újragombolná a kabátot az önkormányzatokon
2016-10-26 10:44:34
A kormány újragombolná a kabátot az önkormányzatokon

A kormány újragombolná a kabátot az önkormányzatokon

Képen: Pogácsás Tibor


A tárca Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. projektjének nyitórendezvényén az államtitkár kiemelte: a projekt alapvetően három kutatási témát ölel fel, amelyek révén szeretnének belelátni az önkormányzatok működésébe. Ezek a témák az együttműködés, a településfejlesztés eszközei, valamint az információ feldolgozása és hasznosítása.
    

Pogácsás Tibor kifejtette: uniós támogatással valósul meg a program, amely az önkormányzati rendszer működésének, az önkormányzatok fejlesztéseinek, elképzeléseinek figyelemmel kísérésével foglalkozik. Az önkormányzat működésének célja a település életének, fejlődésének szervezése, és bár az önkormányzatban a politikai döntéshozatal mechanizmusai is érvényesülnek, az alapvető cél a lakosság kiszolgálása - tette hozzá.
    

Mint mondta, e cél elérésében nemcsak politikai, helyi politikai szempontok érvényesülnek, hanem menedzsment feladatokat is teljesíteni kell, és az ideális e két oldal összehangolása.
    

Az államtitkár szerint a most induló projekt - más, hasonló programokkal együtt - segítheti az önkormányzati irányítás megújítását, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy a helyhatóságok a kutatások révén tisztán leírható folyamatok felmutatásával érdemibb tárgyalásokat folytathassanak a kormánnyal.
    

Az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II. kiemelt projekt stratégiai célja hozzájárulni a hatékony és szolgáltató önkormányzati szemlélet kialakításához. A projekt keretében kutatási programokat hajtanak végre az együttműködési, koordinációs mechanizmus kiterjesztésére a 2014-2020-ban megvalósuló helyi önkormányzati fejlesztéseket érintően. A gyakorlati megoldások feltárása, feldolgozása, az önkormányzati szinteknek megfelelő eszközök kidolgozása révén a projekt hozzájárul a közszolgáltatások megújításához a településeken.


MTI

Utoljára frissítve: 2016-10-26 11:49:23

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>