. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet
2017-06-24 11:47:46
A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) - modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen például Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre.
    

Ehhez képest pár nappal később - a mostani forgatókönyv alapján - csaknem 20 fokkal alacsonyabb értékekre lehet majd számítani a térségben - tették hozzá.
    

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
    

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé mérséklődik a levegő hőmérséklete.
    

Az előrejelzés szerint vasárnap is folytatódik a kánikula, de ekkor ismét többfelé lehetnek heves zivatarok, viharos széllel, jégesővel, valamint jelentős mennyiségű csapadékkal.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, ...
Bővebben >>