. Ma Andrea napja van.
A jövő hét második felére némileg mérséklődik az extrém hideg
2017-01-08 16:02:11
A jövő hét második felére némileg mérséklődik az extrém hideg

A jövő hét második felére némileg mérséklődik az extrém hideg

 MTI Fotó: Komka Péter


Hétfőre virradó éjszaka az ország keleti felén több helyen valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Napközben a Dunántúl jelentős részén többnyire kevés felhő lesz az égen, másutt borult és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű hószállingózás, havazás. Késő délutántól, estétől egyre inkább az északi országrészben várható csapadék. A középső országrész kivételével nagy területen lesz erős, néhol viharos a szél, amely további hófúvásokat okoz. Délutántól országszerte mérséklődik a szél.
 

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában mínusz 15 és mínusz 8 fok között alakul, de Nógrádban és a Duna-Tisza közén akár mínusz 22 fokig is hűlhet a levegő. Napközben a Dunántúlon mínusz 4 és mínusz 1, keletebbre mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.
    

Hétfőre az extrém hideg veszélye miatt Nógrád megyére másodfokú, Budapestre továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia szolgálat. Emellett szintén másodfokú figyelmeztetést adtak ki hófúvás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyére, ahol a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Szintén a hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére.
    

Kedden a napsütés mellett helyenként kisebb havazás, hózápor is lehet. A leghidegebb órákban általában mínusz 16 és mínusz 9, napközben mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.
    

Szerdán változóan felhős lesz az ég. Napközben nem valószínű csapadék, de éjszaka északnyugaton már hó, ónos eső lehet. Este északnyugaton megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 17 és mínusz 10, a maximumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű.
    

Csütörtökön és pénteken több helyen valószínű csapadék: a Dunántúlon ónos eső, eső, másutt többnyire hó. Pénteken reggel átmenetileg ónos esőre is számítani lehet. Többfelé megerősödik a szél is. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. Pénteken mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulnak a minimumok, napközben 0 és plusz 5 fok közé melegszik a levegő.
    

Szombaton már csak néhol lehet havazás, hózápor hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de továbbra is több helyen lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.
    

Vasárnap délután, este az ország déli felén havazás is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5, a legmagasabb mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.


MTI

Utoljára frissítve: 2017-01-08 16:02:58

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>