. Ma Béla napja van.
A Jobbik identitás zavarai
2014-04-15 08:14:11
A Jobbik identitás zavarai

A Jobbik identitás zavarai

 

Az országgyűlési meg volt, most valami  EP választás fog következni.

 

Távol álljon tőlem, hogy a Jobbik EP választási kampányát erősítsem, de kampány plakátjaik mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

 

A Jobbik európai jogokat és európai jövedelmet „követel”. Furcsa ez egy olyan párttól, amely saját pártelnöke szerint nem hisz a demokráciában.

 

 

Egy ennyire Európai Unió ellenes párt, mint a Jobbik mégis miért követeli az európai jogokat? A második „jelmondat”, miszerint „európai béreket” sokak számára természetesen alapvető követelés lenne, azonban ne felejtsük el, hogy a Jobbik programjában elsősorban az szerepelt, hogy a multinacionális vállalkozásokra kényszerítenék rá az európai béreket, akik köztudottan többségükben nem magyar vállalkozások.

 

 

 

Ezzel csak egy gond van. Mégpedig, hogy míg Nyugat-Európában például egy multinacionális bevásárlóközpont árufeltöltő alkalmazott munkabérét súlyos eurókban mérik, addig ezt Magyarországon a minimálbérrel honorálják. Természetesen tőlünk nyugatabbra nem az árufeltöltő „réteg” cseréli le kétévente a BMW-jét, vagy Audiját, de meg tudnak élni a fizetésükből. Magyarországon a gond nem másokkal, mint a honfitársainkkal van. Azokkal a magyarokkal, akik ezeknél a multinacionális vállalatoknál vezető szerepeket töltenek be. Nyugaton ugyanazon áruházláncnál elképzelhetetlen az a bánásmód, amelyet itt a magyar vezetők megengednek az alkalmazottakkal. Mindezekre pedig rásegített az Orbán kormány rabszolgatartó munkatörvénykönyve is, ami még kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorja az alkalmazottakat, amit természetesen a magyar vezetés ki is használ.

 

Jó lenne tudni, hogy mégis a Jobbik kinek, illetve kiknek kívánja az európai béreket.

 

 

Jó kampányszöveg ez, csak a tény az, hogy nem Morvai Krisztinán fog múlni az, hogy mi itthon mennyit keresünk, ugyanis ez belpolitikai, valamint gazdasági kérdés.

 

A jogok követelése igazán üdvözítő, de az embereknek nem csak jogaik, hanem kötelességeik is vannak. Előbb talán legyenek szívesek a kötelességeknek is eleget tenni és utána bármilyen jogokat követelni. Igaz, ez már talán nem összeegyeztethető a Jobbik világnézetével, így talán a jogokat is hagynia kellene a pártnak.

 

Furcsa ilyen plakátkampányt látni egy olyan párttól, aki ki akar lépni az Európai Unióból, amely párt tagjai EU-s zászlókat égetnek, vagy épp dobnak ki az ablakon. Utóbbi főként azért is visszás, mert egy olyan ember tesz ilyet, aki nem kevés pénzért pöffeszkedik Brüsszelben.

 

 

Gyomorforgató, hányingerkeltő ez a kettős játék, amit a Jobbik csinál. A lakosság teljes félrevezetése, hülyítése pedig undorító és mocskos dolog. De a kis kutyás, álszent kampányukkal sikerült pár százalékkal feltornászniuk a szavazótáborukat, azonban a maszk mögött ugyanazok az arcok maradnak, akik listázni kívántak, akik cigányellenes politikát folytatnak, akik Horthy Miklóst és a nevével fémjelzett korszakot éltetik.

 

Azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy több európai ország hasonlóan radikális pártjai miért nem keresik a Jobbik társaságát.

 

Vízy Cs.

Utoljára frissítve: 2014-04-15 08:39:46

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Vélemény Bővebben
Óda a szódáshoz
A Jó itt élnisek megkezdték a leválást Gyenesről
2022-10-25 11:43:20, Hírek, Vélemény Bővebben
Elhúzták a nótáját
Állandó szerzőnk Ludovik A. véleménycikke
2022-10-23 20:02:08, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>