. Ma Emma napja van.
A hétvégi esőzések ellenére sem enyhül a meleg
2017-07-20 20:04:14
A hétvégi esőzések ellenére sem enyhül a meleg

A hétvégi esőzések ellenére sem enyhül a meleg

 A tartós hőség miatt péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki másodfokú, míg a fővárosra és Pest, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.
    

Az előrejelzés szerint pénteken többórás napsütés valószínű. A minimumhőmérséklet 17-22 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 30-36 fok között alakulnak, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet.
    

Szintén péntekre csaknem az egész országban a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki. Veszélyjelzésükben azt írták: péntekre virradó éjszaka északnyugat felől egy front éri el Magyarországot. 
    

A megerősödő északnyugati szél mellett elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Napközben kiemelten a Duna-Tisza közén, az Alföld középső részén és az Északi-középhegységben elszórtan valószínű intenzív zivatarok kialakulása. 
    

Néhol heves zivatar is kialakulhat rövid idő alatt 30-40 milliméter körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 kilométer/órás szélrohammal. Az Alföldön kialakult zivatarok kelet, északkelet felé áthelyeződve estére gyengülhetnek. Késő délután, este ugyanakkor nyugaton, illetve a Dél-Dunántúlon labilissá válik a légkör és intenzív zivatarok is kialakulhatnak.
    

Szombaton napos és - főként a déli óráktól - erősebben gomolyfelhős időszakok egyaránt lesznek. Bárhol kialakulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél zivatar környezetében viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. Napközben 32-36 fokig melegszik a levegő.
    

Vasárnap sok napsütés várható, zápor, zivatar elszórtan alakulhat ki. Zivatarok környezetében továbbra is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 32-37 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.


MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző weboldalaknak eltérő méretű tárhelyre van szüksége. Egy kisebb, bemutatkozó honlap könnyen lehet, ...
Bővebben >>