. Ma Áron napja van.
A helyi Fidesz megállapodott, a KIGYE kivár – Választás 2014
2014-08-24 19:46:34
A helyi Fidesz megállapodott, a KIGYE kivár – Választás 2014

A helyi Fidesz megállapodott, a KIGYE kivár – Választás 2014

A szövetség

 

A Ducsai Sándor által vezetett helyi Fidesz, hivatalos honlapján tette közzé, hogy sikerült megállapodniuk, a jelenleg önkormányzati képviselő Gáspár Krisztián vezetése alatt álló Gyömrői Társaskörrel és a helyi KDNP-vel. Ezzel megalakulni látszik a jelenlegi városvezető Gyömrő 2000 Kör ellenpólusa, mely már civilekkel kiegészülve igyekszik meggyőzni a választókat.

 

 

Bár az összefogás már kialakult és a közleményből kiindulva a jelöltek és a program kérdései már elfogadásra kerültek, a három szervezet további támogatóktól nem zárkózik el.  Ahogy írják:

 

„Össze kívánunk fogni minden olyan szervezettel s itt élő emberrel, akik úgy gondolják, hogy lehet tisztességesen is, önérdektől mentesen fejleszteni egy települést. Össze kívánunk fogni azokkal, akik nem hisznek az "úgyis mindenki lop" önpusztító szlogenjének. Meggyőződésünk, hogy ma kizárólag a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör szövetsége kínál valódi alternatívát a jelenlegi városvezetés mellett.”

 

A KIGYE is megjelent a porondon

A helyi Környezet, Ifjúság és Gyermekvédelmi Egyesület több családi rendezvényről, valamint környezetvédelmi akcióiról lehet ismerős, de legtöbbet a Horthy tér elleni küzdelemben jelentek meg a helyi és országos médiában. A 2010-es választásokon a Gyömrő 2000 Kör mellett kampányoló szervezet, ahogy már lapunkon megjelent, elmúlt négyévi tevékenységét pozitívan értékelte és kilátásba helyzete, a választásoktól való távolmaradását.

 

A mai napon (2014.08.24.) megjelent közleményükben azonban úgy értékelik „a politikai helyzet normalizálódott Gyömrőn”, így programjuk érvényesítése érdekében tárgyalásokat folytatnak, valószínűleg külső támogatással fognak hozzájárulni valamely gyömrői szervezet kampányához. „Hosszú távú céljaink, melyek a helyi környezetvédelmi kérdésekre koncentrálnak, már összeálltak, azok elérése érdekében közéleti pozíciónk megerősítésén dolgozunk. Szervezetünk felvette a kapcsolatot szinte minden helyi, a 2014-es választásokon induló szervezettel, köztük (csak a két legmeghatározóbbat említve) a helyi Fidesszel és a Gyömrő 2000 Körrel is.”

 

Gigantikus szövetség, vagy a jól bevált formula?

Kivel jöhet létre megállapodás? Ha a KIGYE is csatlakozik a Fideszhez, úgy az eddig inaktív baloldali és a szélsőjobboldali pártokon kívül minden jelentős szervezet a szövetség részese lehet. Azonban a Horthy botrányt leszámítva a KIGYE saját bevallása szerint is sikeresen át tudta vinni környezetvédelmi céljait a Gyömrő 2000 Körön. A kérdés már csak az, hogy az elmúlt években történt sokszor nyilvános súrlódások után a KIGYE és Gyömrő 2000 Kör egyáltalán félre tudja-e tenni a mindkét oldalon keletkezett sérelmeket. A KIGYE közleménye szerint szeptember elején megtudjuk.

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Gyömrő Hírhatár

AE

Forrás, fotók: kigye.gportal.hu, gyomro.fidesz.hu

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-08-24 20:05:23

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Aktuális Bővebben
Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
Külön utakon folytatja Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter. Mindez egy Facebook-bejegyzésből derült ki, amely aztán eltűnt.
2023-03-08 17:23:26, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Imahelyiségeket biztosítunk a C épületben és Sóházban muszlim hallgatóink és munkatársaink számára, hogy megfe...
Bővebben >>