. Ma Ervin napja van.
A független, pártoskodó polgármester annak ad igazat, aki többet ígér
2014-02-26 11:24:39
A független, pártoskodó polgármester annak ad igazat, aki többet ígér

A független, pártoskodó polgármester annak ad igazat, aki többet ígér

Elindult a 2014-es kampányszezon Pest megye 7. számú választókerületében is, elkezdődött a polgármesterek részéről a megfelelő farpofa, megfelelő helyen való nyalása, mert minden kornak rendszere van.

 

Három meghatározó párt jelöltje is indul ebben a választókerületben; Szabó Rebeka (Összefogás), Szűcs Lajos (Fidesz) és Sas Zoltán (Jobbik).

 

Sas Zoltán, jobbikos képviselőjelölt indulása Gyömrő esetében kissé kínos is lehet a város polgármesterének, Gyenes Leventének. Sas Zoltán a gyömrői képviselő-testületnek is tagja, így tulajdonképpen Gyenes Levente kollégája is egyben. Sas talán joggal reménykedhetett, hogy a kollégája nyíltan támogatja karrierjének építését, főleg, ha már annyi mindenen keresztül mentek ketten, a legemlékezetesebb pillanatai a párosnak az volt, közös munkásságuk csúcsa, amikor Gyömrő  főterét Horthy Miklósról nevezték el.

 

Azonban hiába volt ez a kripto-jobbikos vívmány, Gyenes, inkább nyíltan felvállalta a helyi TV csatornája által készített interjúban, hogy Szűcs Lajost kívánja támogatni. Furcsa ez azért is, mert Gyenes szerint Sas Zoltán igaz magyar ember. Értelemszerűen Sas Zoltán szavazói is igaz magyar emberek, de akkor milyen emberek szerinte azok, akik Gyenesre szavaztak?

 

Fordulat ez már csak azért is, mert Gyenes Levente korábban többször ostorozta a Fideszt az önkormányzatok adósságrendezése miatt, és hangoztatta, hogy a képviselő-testület harcolni fog az utolsó csepp véréig. Most hirtelen mégiscsak jobb ötletnek véli, ha a központi költségvetés fizeti a körforgalomban található százmilliós szökőkutat és az egyéb látványberuházásokat? Gyömrő városának vezetése Szűcs kegyeiért ácsingózik, mert nemrég kezdett, legyünk a járás központja kampányba és aláírásgyűjtésbe. Ugyanis Gyömrő nem lett járásközpont, egy korábbi Fidesz döntés eredménye képen. Most akkor hogy is van ez?

 

Szűcs „emútnyócévezik”, de az „emútnyócévben” rengeteg volt a fideszes önkormányzat, akik a Fidesz sugallatára vett fel hiteleket. A Fidesz mindig is hangoztatta, hogy az önkormányzatok nem mehetnek csődbe, sok polgármester a választókerületben el is adósította települését..

 

Nem kell semmilyen (se valódi, se kamu) doktori ahhoz, hogy leessen nekünk a tantusz, hogy Szűcs Lajos az adósságrendezéssel lekötelezetteivé tette, illetve teszi a polgármestereket, de nem kizárt (sőt), hogy még más  ígéreteket is kaptak a polgármesterek.

 

Gyenes Levente TV-s interjújában elhangzott még egy momentum, ami szót érdemel. Gyenes vélhetően sérelmezi, hogy az Együtt-PM ismeretlen tettes, azaz ismeretlen tettes ellen tett feljelentést (nem pedig a gyömrői önkormányzat ellen), talán ezért nem is kívánja támogatni az Összefogás jelöltjét. Vagy talán az önkormányzatnak köze van ahhoz, ami miatt a feljelentést megtették?

 

Gyenestől azonban nem hangzott el, hogy az Együtt-PM miért tette a feljelentését ismeretlen tettes ellen. Fontos lenne pedig mindenkinek tudnia, hogy a feljelentést azért tették, mert Gyömrő határaiban, minden irányból elviselhetetlen, gyomorforgató fekália szagot lehetett érezni, akárhonnan is közelítettük a várost. 

 

Felcsigázva várhatja mindenki az  őszi önkormányzati választásokat, a „függetleneket”, akik Szűcs Lajost most támogatják lesz-e bőr az orcájukon, hogy kitegyék plakátjaikra, hogy: „XY – független polgármesterjelölt”.

 

Eddig három független polgármesterről hírlik, hogy  Szűcs Lajost kívánja támogatni a választásokon (Ecser, Gyömrő, Pécel). Már csak két független polgármester maradt talpon a vidéken; Tabányi Pál (Maglód) és Sztancs János (Felsőpakony). A többi önkormányzatok mind fideszesek, nem is  fér kétség ahhoz, hogy kit támogatnak.

 

Kérdés, hogy a maradék két független polgármester (Tabányi és Sztancs) mikor sorakozik be Szűcs mögé, és ahhoz a párthoz áll, ahonnan többet remél.

 

Viszont jobb, ha a „független” polgármesterek nem felejtik el, hogy a Fidesznél van egy sokkal erősebb hatalom is, a választópolgár. Aki egy darabig tűr aztán teret enged ösztöneinek, indulatainak, jogos igazságérzetének és a megfelelő helyre vési be ősszel is az ikszet!

 

Vízy Cs.    

Fotó: tizenhetedik.hu

Utoljára frissítve: 2014-02-26 21:48:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>