. Ma Béla napja van.
A csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH
2017-10-12 11:41:04
A csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

A csaló vírusirtó alkalmazások veszélyeire figyelmeztet az NMHH

Kiemelte: az eddig felfüggesztett három szám 11 tartalomszolgáltató legalább ennyi különböző szolgáltatásához biztosított hozzáférést. 
    

Az összes érintett magyar telefonszolgáltatót - Telekom, Telenor, UPC, Invitech, Calgo, 4Voice - részletes adatközlésre kötelezték, és az első körben látótérbe került DIMOCO nevű, ausztriai székhelyű tartalomszolgáltatót - tette hozzá. 
    

Ez a piac több milliárd forintra tehető, az NMHH mindent megtesz a csalások visszaszorításáért, a visszaélések miatt jelenleg is tart az eljárás.
    

Karl Károly közölte: az eddig érintett 11 tartalomszolgáltató Magyarországtól Olaszországon át Szingapúrig változatos székhelyeken található, ők a tartalom előállítói. A szabályozás alapján ezeknek a vállalkozásoknak a szolgáltatók által közzétett listákon, a ténylegesen nyújtott szolgáltatásokkal kellene szerepelniük, és a megjelölt ügyfélszolgálatokon elérhetőnek lenniük. Mivel ezek nem valódiak, a hatóság a telefonszolgáltatókon kéri számon az üzletszerű csalásnak látszó tevékenységet - mondta.
    

A figyelmetlen előfizetőket folyamatos költségek terhelik, emeltdíjas SMS fogadása miatt. Az NMHH főosztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az átverések elkerüléséhez az emeltdíjas szolgáltatás ingyenes letiltását kell kérni a telefonszolgáltatótól. Kiemelte azt is: elengedhetetlen alaposan elolvasni a felugró üzeneteket, linkeket, apró betűs részeket, és ne küldjön senki ismeretlen 06 90-es, 06 91-es telefonszámra, illetve 16-tal kezdődő ötjegyű rövidszámra üzenetet.
    

Kitért arra, hogy a roamingdíjak eltörlése miatt nem jellemzőek a panaszok az elmúlt négy hónapban.
    

Karas Monika, az NMHH elnöke európai kitekintésében beszámolt arról, hogy Magyarország a mobilinternet sebességét tekintve Norvégia és Hollandia után a 3. helyen áll a legfrissebb nemzetközi felmérés szerint, de a digitális technológiák és közszolgáltatások terén kihívásokkal küzd. A 4G hálózat 83,6 százalékos országos elérhetősége kiemelkedőnek számít világszinten. A fejlesztések jogszabályi akadálymentesítése, a pályázatok és szolgáltatói vállalások ütemezett megvalósítása már a 2018-as végcél eléréséhez közelít, azaz, hogy addigra minden magyar háztartásban legyen nagysebességűinternet-hozzáférés.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>