. Ma Emőd napja van.
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014
2014-09-01 20:17:36
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014

A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014

Tisztul a kép

 

Lassan eljutottunk a kampány azon szakaszába, ahol már tudjuk, nagyjából mire számíthatunk. Jelenleg, a baloldalon kívül már mindenki valamilyen formában jelezte szándékait. Sajnos a baloldal eddig sem túl sokat szerepelt az „emút nyóc évben” Gyömrő helyi politikai palettáján, ezért félünk nem várható valami átütő, az embereket felkorbácsoló és aktivizáló tevékenység továbbra sem.

 

 

A „Birodalom” VS „A Szövetség”

Nagyon úgy tűnik a kérdés a Gyömrő 2000 Kör (A Birodalom) és a helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör és a helyi KDNP (A Szövetség) között fog eldőlni. Ahogy már egy cikkünkben jósoltuk, a KIGYE döntése a nagyok között dőlt el, így létrejött a „gigantikus szövetség”. Erről a döntésről bővebben itt olvashatnak, de a lényeget ebbe a cikkbe is bemásoltuk, íme: „a KIGYE a helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör, valamint a helyi KDNP által kötött választási szövetséget érzi alkalmasnak arra, hogy környezetvédelmi elképzeléseit leginkább képviselhesse. A város érdekeit szem előtt tartó kompromisszum szerint polgármesterjelöltként Ducsai Sándort, a helyi Fidesz elnökét támogatjuk, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör választási szövetség pedig beépíti programjába szervezetünk környezetvédelmi elképzeléseit és annak megvalósítását saját céljának tűzi ki.”


A Birodalom visszavág?

Az elmúlt években a Gyömrő 2000 Kör rengeteg botrányon van túl, amikért következetesen az ellenzéket okolták, de mostmár biztos, Gyenes Leventével az élen indulnak neki a feladatnak. Ami bíztató, mindkét oldal tiszta kampányt ígér. A választáson az igazság múlik, a választók döntenek arról, véleményük szerint ki mondott igazat éveken keresztül. Nagydolog ez, hiszen a verseny után a sakktábla öt évre a polcra kerül ismét, nem csoda hát, ha készülnek meglepetésekkel a versenyzők. Nehéz megjósolni kitart-e a Birodalom a Szövetséggel szemben.

 

Lehet már eldőlt a dolog?

Halkan jegyeznénk meg, Horváth István megkérdezte már Gyömrő népét a HEGY képviseletében a jövőről. Szórólapjuk szerint, a rögtönzötten létrehozott előválasztáson Gyenes Leventét és Ducsai Sándort is legyőzte Horváth István, így Ő lett a HEGY polgármester jelöltje. (Mi az a Hegy?) Ettől eltekintve azért nem javasoljuk a többi pártnak és szervezetnek a csomagolást, és Gyömrő elhagyását lógó orral. De figyelni nem árt. Egy dolgot már biztos elért a HEGY polgármester jelöltje, rekord sebességgel gyűjtötte össze az egyéni jelöléshez szükséges támogatást (17 db) és elsőként le is adta azt. Furcsa győzelem, de győzelem ez. Győzelem, de egy választáson lehet figyelembe kell venni azt is, hogy nem sebességben hanem mennyiségben mérik a babérokat jelentő sikert.

 

Az esélyes hősök:

 

A Birodalom (Gyömrő 2000 Kör)

 • Polgármester-jelölt: Gyenes Levente
 • 1-es körzet: Tölli László
 • 2-es körzet: Fábián Béla
 • 3-as körzet: Hodruszky Lajos
 • 4-es körzet: Garamszegi Sándor
 • 5-ös körzet: Mezey Attila
 • 6-os körzet: Kossuth László
 • 7-es körzet: Székely Attila
 • 8-as körzet: Szabó Zsolt

 

A Szövetség (helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör és a helyi KDNP)

 • Polgármester-jelölt: Ducsai Sándor
 • 1-es körzet: Ducsai Sándor
 • 2-es körzet: Mihály Margit
 • 3-as körzet: Gáspár Krisztián
 • 4-es körzet: Füstös Judit
 • 5-ös körzet: Bobák Szabolcs
 • 6-os körzet: Plavecz Péter
 • 7-es körzet: Bardóczy Árpád
 • 8-as körzet: Kámán Ágnes

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-02 07:36:35

További híreink
Gyömrő lett a térség leggondozatlanabb városa
A térség településeinek összevetése után érte el Gyömrő ezt a nem éppen büszkeségre okot adó címet. Az eddig közterületeinek arculatára pedánsan ügyelő kisváros ma az elh...
2020-07-07 09:33:36, Hírek, Aktuális Bővebben
A személyforgalom előtt lezárják az országhatárokat
Összefogásra szólított fel egyben további szigorító intézkedéseket jelentett be a kormányfő a parlamentben.
2020-03-16 12:40:41, Hírek, Aktuális Bővebben
A járvány ellenére is engedélyezik a piacozást Gyömrőn
Sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy a polgármester nem tartja járványügyi szempontból kockázatosnak a vasárnapi gyömrői piac megtartását. Mások szerint nem kell túlreag...
2020-03-15 12:24:11, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mikor és miért is érdemes telepíteni automata öntözőrendszert? Hogyan fogj hozzá? Milyen elemekre lesz szükség...
Bővebben >>