. Ma Áron napja van.
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014
2014-09-01 20:17:36
A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014

A Birodalom VS A Szövetség – Választás 2014

Tisztul a kép

 

Lassan eljutottunk a kampány azon szakaszába, ahol már tudjuk, nagyjából mire számíthatunk. Jelenleg, a baloldalon kívül már mindenki valamilyen formában jelezte szándékait. Sajnos a baloldal eddig sem túl sokat szerepelt az „emút nyóc évben” Gyömrő helyi politikai palettáján, ezért félünk nem várható valami átütő, az embereket felkorbácsoló és aktivizáló tevékenység továbbra sem.

 

 

A „Birodalom” VS „A Szövetség”

Nagyon úgy tűnik a kérdés a Gyömrő 2000 Kör (A Birodalom) és a helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör és a helyi KDNP (A Szövetség) között fog eldőlni. Ahogy már egy cikkünkben jósoltuk, a KIGYE döntése a nagyok között dőlt el, így létrejött a „gigantikus szövetség”. Erről a döntésről bővebben itt olvashatnak, de a lényeget ebbe a cikkbe is bemásoltuk, íme: „a KIGYE a helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör, valamint a helyi KDNP által kötött választási szövetséget érzi alkalmasnak arra, hogy környezetvédelmi elképzeléseit leginkább képviselhesse. A város érdekeit szem előtt tartó kompromisszum szerint polgármesterjelöltként Ducsai Sándort, a helyi Fidesz elnökét támogatjuk, a Fidesz-KDNP-Gyömrői Társaskör választási szövetség pedig beépíti programjába szervezetünk környezetvédelmi elképzeléseit és annak megvalósítását saját céljának tűzi ki.”


A Birodalom visszavág?

Az elmúlt években a Gyömrő 2000 Kör rengeteg botrányon van túl, amikért következetesen az ellenzéket okolták, de mostmár biztos, Gyenes Leventével az élen indulnak neki a feladatnak. Ami bíztató, mindkét oldal tiszta kampányt ígér. A választáson az igazság múlik, a választók döntenek arról, véleményük szerint ki mondott igazat éveken keresztül. Nagydolog ez, hiszen a verseny után a sakktábla öt évre a polcra kerül ismét, nem csoda hát, ha készülnek meglepetésekkel a versenyzők. Nehéz megjósolni kitart-e a Birodalom a Szövetséggel szemben.

 

Lehet már eldőlt a dolog?

Halkan jegyeznénk meg, Horváth István megkérdezte már Gyömrő népét a HEGY képviseletében a jövőről. Szórólapjuk szerint, a rögtönzötten létrehozott előválasztáson Gyenes Leventét és Ducsai Sándort is legyőzte Horváth István, így Ő lett a HEGY polgármester jelöltje. (Mi az a Hegy?) Ettől eltekintve azért nem javasoljuk a többi pártnak és szervezetnek a csomagolást, és Gyömrő elhagyását lógó orral. De figyelni nem árt. Egy dolgot már biztos elért a HEGY polgármester jelöltje, rekord sebességgel gyűjtötte össze az egyéni jelöléshez szükséges támogatást (17 db) és elsőként le is adta azt. Furcsa győzelem, de győzelem ez. Győzelem, de egy választáson lehet figyelembe kell venni azt is, hogy nem sebességben hanem mennyiségben mérik a babérokat jelentő sikert.

 

Az esélyes hősök:

 

A Birodalom (Gyömrő 2000 Kör)

 • Polgármester-jelölt: Gyenes Levente
 • 1-es körzet: Tölli László
 • 2-es körzet: Fábián Béla
 • 3-as körzet: Hodruszky Lajos
 • 4-es körzet: Garamszegi Sándor
 • 5-ös körzet: Mezey Attila
 • 6-os körzet: Kossuth László
 • 7-es körzet: Székely Attila
 • 8-as körzet: Szabó Zsolt

 

A Szövetség (helyi Fidesz, a Gyömrői Társaskör és a helyi KDNP)

 • Polgármester-jelölt: Ducsai Sándor
 • 1-es körzet: Ducsai Sándor
 • 2-es körzet: Mihály Margit
 • 3-as körzet: Gáspár Krisztián
 • 4-es körzet: Füstös Judit
 • 5-ös körzet: Bobák Szabolcs
 • 6-os körzet: Plavecz Péter
 • 7-es körzet: Bardóczy Árpád
 • 8-as körzet: Kámán Ágnes

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-02 07:36:35

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Aktuális Bővebben
Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
Külön utakon folytatja Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter. Mindez egy Facebook-bejegyzésből derült ki, amely aztán eltűnt.
2023-03-08 17:23:26, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem ...
Bővebben >>