. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója
2022-09-15 16:41:05
A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója

A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója

Nézzük is meg a leggyakoribbakat!

 

Rossz a méretezés

 

Ha újabb építésű ingatlanban lakunk, akkor nem lesz sok gond az ajtóméretekkel, ugyanis ezeknél már szabványméretű falnyílások vannak, amikbe tökéletesen passzol majd az ugyancsak szabványméretű ajtók valamelyike.

 

Ám ha régi építésű házunk vagy lakásunk van, ahol a sztenderdektől eltérő méretek uralkodnak, akkor ott már résen kell lenni. Először is a legegyszerűbb megoldás, ha egyedileg gyártott nyílászárókban gondolkodunk, és például a Nívó biztonsági ajtók irányába kezdünk el nézelődni.

 

Ha ugyanis az ajtó méretét igazítjuk a nyíláshoz, akkor nem kell átalakítani a falat, amivel jelentős terhet veszünk le a vállunkról, a munkálatok költségének és idejének csökkentéséről nem is beszélve.

 

Ez esetben viszont lehetőleg ne magunk végezzük el a felmérést, ugyanis már 1-2 milliméternyi eltérés is nagy galibát tud okozni! Bízzunk meg egy olyan céget, akik nemcsak bejárati ajtók gyártásával, hanem beszerelésével és helyszíni felméréssel is foglalkozik. A szakemberek számára mindez rutinmunka lesz.

 

Silány minőségű nyílászárót vásárolunk

 

Egy bejárati ajtó összeköti, de egyben el is választja az otthonunkat a külvilágtól, és szépnek, ugyanakkor masszívnak is kell lennie. A manapság széles körben elterjedt műanyag nyílászárók viszont sajnos nemigen teljesítik az utóbbi feltételt.

 

A műanyagot ugyanis viszonylag könnyű megrongálni, emellett az ajtó szerkezete gyakran üreges, így nem jelent túl nagy kihívást egy betörő számára, még akkor sem, ha egyébként biztonsági zár található rajta.

 

A valódi biztonsági ajtókat arról ismerjük fel, hogy a belsejükben valamilyen tömör fémlemez (például acél) található, emellett a tok is megerősített szerkezetű. Egy ilyen ajtó körülbelül 100 kg súlyú, tehát már ebből is látható, hogy nem spórolták ki belőle az alapanyagot.

 

Persze a biztonsági ajtók között is akad jobb és rosszabb minőségű, ezért keressük a MABISZ tanúsítvánnyal rendelkező termékeket!

 

Nem tetszik a megjelenése, vagy nem illik az otthonunkhoz

 

Az ajtó szerkezeti tulajdonságai mellett nem szabad megfeledkezni az esztétikáról sem. Az ajtót ugyanis már az utcáról vagy a lépcsőházból is lehet látni, ezért kívülről is árulkodik az ízlésünkről, stílusérzékünkről. 

 

Egyedileg gyártott ajtó esetén nemcsak a méretet illetően nincsenek sztenderdek, hanem a kinézetet tekintve is szabadságot kapunk. Akár apró részletekbe menően is megtervezhetjük leendő ajtónkat, ami így egyrészt tökéletesen passzol majd az otthonunkhoz, másrészt teljesen egyedi lesz, és biztos, hogy nem látunk majd ugyanilyet egyik szomszédnál vagy ismerősnél sem.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>