. Ma Renáta napja van.
A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója
2022-09-15 16:41:05
A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója

A bejárati ajtó vásárlásának 3 legnagyobb buktatója

Nézzük is meg a leggyakoribbakat!

 

Rossz a méretezés

 

Ha újabb építésű ingatlanban lakunk, akkor nem lesz sok gond az ajtóméretekkel, ugyanis ezeknél már szabványméretű falnyílások vannak, amikbe tökéletesen passzol majd az ugyancsak szabványméretű ajtók valamelyike.

 

Ám ha régi építésű házunk vagy lakásunk van, ahol a sztenderdektől eltérő méretek uralkodnak, akkor ott már résen kell lenni. Először is a legegyszerűbb megoldás, ha egyedileg gyártott nyílászárókban gondolkodunk, és például a Nívó biztonsági ajtók irányába kezdünk el nézelődni.

 

Ha ugyanis az ajtó méretét igazítjuk a nyíláshoz, akkor nem kell átalakítani a falat, amivel jelentős terhet veszünk le a vállunkról, a munkálatok költségének és idejének csökkentéséről nem is beszélve.

 

Ez esetben viszont lehetőleg ne magunk végezzük el a felmérést, ugyanis már 1-2 milliméternyi eltérés is nagy galibát tud okozni! Bízzunk meg egy olyan céget, akik nemcsak bejárati ajtók gyártásával, hanem beszerelésével és helyszíni felméréssel is foglalkozik. A szakemberek számára mindez rutinmunka lesz.

 

Silány minőségű nyílászárót vásárolunk

 

Egy bejárati ajtó összeköti, de egyben el is választja az otthonunkat a külvilágtól, és szépnek, ugyanakkor masszívnak is kell lennie. A manapság széles körben elterjedt műanyag nyílászárók viszont sajnos nemigen teljesítik az utóbbi feltételt.

 

A műanyagot ugyanis viszonylag könnyű megrongálni, emellett az ajtó szerkezete gyakran üreges, így nem jelent túl nagy kihívást egy betörő számára, még akkor sem, ha egyébként biztonsági zár található rajta.

 

A valódi biztonsági ajtókat arról ismerjük fel, hogy a belsejükben valamilyen tömör fémlemez (például acél) található, emellett a tok is megerősített szerkezetű. Egy ilyen ajtó körülbelül 100 kg súlyú, tehát már ebből is látható, hogy nem spórolták ki belőle az alapanyagot.

 

Persze a biztonsági ajtók között is akad jobb és rosszabb minőségű, ezért keressük a MABISZ tanúsítvánnyal rendelkező termékeket!

 

Nem tetszik a megjelenése, vagy nem illik az otthonunkhoz

 

Az ajtó szerkezeti tulajdonságai mellett nem szabad megfeledkezni az esztétikáról sem. Az ajtót ugyanis már az utcáról vagy a lépcsőházból is lehet látni, ezért kívülről is árulkodik az ízlésünkről, stílusérzékünkről. 

 

Egyedileg gyártott ajtó esetén nemcsak a méretet illetően nincsenek sztenderdek, hanem a kinézetet tekintve is szabadságot kapunk. Akár apró részletekbe menően is megtervezhetjük leendő ajtónkat, ami így egyrészt tökéletesen passzol majd az otthonunkhoz, másrészt teljesen egyedi lesz, és biztos, hogy nem látunk majd ugyanilyet egyik szomszédnál vagy ismerősnél sem.

További híreink
Leállt a szemétszállítás Budapesten, vadsztrájkba kezdtek a kukások
Kedd reggel előzetes bejelentés nélküli, a köznyelvben úgynevezett vadsztrájknak nevezett munkabeszüntetés kezdődött – írta az FKF azt követően, hogy a cég Ecseri úti kö...
2022-10-04 20:17:28, Hírek, Színes Bővebben
Szovjetek maradtunk
A diktatúrák legjobban a politikai alternatívák megsemmisítéséhez értenek, nem is igen értenek máshoz. Majd nézd meg december táján az árakat, a forint-euró árfolyamot, l...
2022-10-02 12:16:56, Hírek, Színes Bővebben
Idén nem tart karácsonyi vásárt a főváros
Nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem szervezi meg szokásos karácsonyi vásárát a főváros, akik cége szerint az V. kerület egy másik szervezővel tárgyal.
2022-10-02 12:16:54, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A fogzás időszaka nem könnyű sem a babának, sem a szülőknek, mert fájdalommal, nyűglődéssel és sok álmatlan éj...
Bővebben >>