. Ma Márk napja van.
5 kulcsfontosságú tanács a COVID-19 fertőzés elkerülésének céljából
2020-07-23 21:31:01
5 kulcsfontosságú tanács a COVID-19 fertőzés elkerülésének céljából

5 kulcsfontosságú tanács a COVID-19 fertőzés elkerülésének céljából

Viseljünk egészségügyi maszkot, ha emberek közé megyünk

 

A koronavírus-fertőzés egyik lehetséges terjedési módja a légúton történő fertőzés. Vagyis a levegőben szálló apró kórokozók belégzése potenciális veszélyt jelent. Ennek az elkerülése végett célszerű olyan maszkot beszerezni és viselni, ami képes kiszűrni a levegőből az apró méretű fertőzést.


Mossunk kezet rendszeresen és alaposan

 

A COVID-19 vírus cseppfertőzés útján is képes terjedni. Ennek megfelelően úgy is elkaphatjuk, ha egy fertőzött személy után fogunk meg egy használati tárgyat, majd a kezünkkel az arcunkhoz nyúlunk. Ezért is kulcsfontosságú rendszeresen kezet mosni. A kézmosás tartson legalább 20 másodpercig, használjunk szappant vagy kézmosószert, és dörzsöljük le alaposan mindkét kézfejünket.


Fordítsunk figyelmet az immunrendszerünk megerősítésére

 

A koronavírus-fertőzés az erős immunrendszerrel szemben alacsonyabb kockázatot rejt magában. Érdemes tehát arra törekedni, hogy a szervezetünk ellenálló képességét lehetőség szerint minél jobban megerősítsük. Étkezzünk tehát tudatosan, mozogjunk rendszeresen, igyekezzünk elegendő ideig aludni, emellett pedig erősítsük tovább az immunrendszerünket vitaminokkal is. Ezáltal a szervezetünk folyamatosan erősebbé válhat, így pedig a COVID-19 vírussal szembeni védekezésünk is biztosabb lehet.


Kerüljük a tömeget és a forgalmas helyeket, amennyire csak lehet

 

Akár a saját, akár a környezetünkben élők testi épségének megóvása végett is célszerű lehetőség szerint minimalizálni a tömegben való tartózkodást. Kerüljük a forgalmas helyeket, a zsúfolt beltereket. Természetesen a bevásárlást, ügyintézést, illetve az egyéb tennivalókat muszáj ellátni. Ezenkívül azonban az jelenti a tudatos és kellően óvatos hozzáállást, ha indokolatlanul nem tartózkodunk zsúfolt helyeken, ahol potenciálisan könnyebben terjedhet a vírus.


A maszkot viseljük rendeltetésszerűen és körültekintően

 

Az általunk beszerzett egészségügyi maszk viselése csakis akkor jelenthet kellő biztonságot, ha az előírtaknak megfelelően alkalmazzuk azt. Mindig tiszta kézzel vegyük fel magát a maszkot, a felület illeszkedjen szorosan az arcunkhoz és az orrnyereghez, viselés közben pedig ne tapogassuk az elülső felületét.

 

Amennyiben ezekre sikerül odafigyelnünk, akkor a maszk képes lehet gondoskodni az egészségünk megfelelő védelméről.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>